Bakgrundsbild

Bredband/fiber

Se det som en investering att koppla in bredband/fiber i bygdegården. Det öppnar upp för många olika evenemang och aktiviteter.

Vad kan man göra om man har bredband i lokalen?

Med bredband inkopplat till bygdegården kan alla nå internet (oavsett abonnemang). Det ökar tillgängligheten och gör det möjligt att till exempel använda musik (via exempelvis Spotify) eller visa klipp från  Youtube och Facebook på tv, storskärm eller projektor.

Tänk på att: För att distribuera och använda upphovsrättsskyddat material så måste ni alltid ha ett godkännande.

Livesända kulturarrangemang ger möjligheter att ta del av och arrangera kultur över hela landet. Naturligtvis kan inte den digitalt förmedlade kulturen ersätta det som sker på en plats, men det kan vara ett komplement och kan hjälpa till att bredda och utveckla kulturen och skapa ett större intresse. Även vid fester, bröllop, konferenser, föreläsningar är det ett plus om det finns uppkoppling. Det blir stabilare om det finns wifi i bygdegård om man vill använda digitala betalningslösningar som swish eller izettle. Tänk på att göra wifi-anslutningen säker i inställningarna i din router.

Här är det ju också bara fantasin som sätter gränser.

Exempel på arrangemang med bredband i lokalen:

  • Ordna en konsert, på flera platser samtidigt, där föreningarna livesänder mellan varandra.
  • Ordna en workshop, seminarium eller utbildning som sänds till fler platser. Engagera en pedagog som leder utbildningen från en plats och där andra platser tar del av kursen.
  • Visa film: de som har skaffat en licens kan streama film från de filmbolag som ingår i licensen.
Kontaktperson

Verksamhetsutvecklare fastighet och försäkring

Ulph Lundgren

070-440 38 96

ulph.lundgren@bygdegardarna.se