Bakgrundsbild
  • Hem

Sköta bygdegård

• Lokalerna i bygdegården ska vara tillgänglighetsanpassade och flexibla för användning i olika sammanhang.
  • Lokalerna ska uppfylla högt ställda krav på tillgänglighet, trygghet och säkerhet.
  • Bygdegården ska förmedla god stil och hög kvalitet och bjuda en välkomnande atmosfär.
  • Ljus och ljud ska vara fullgott.
  • Varje bygdegård har sin historia och arkitektur, och renoveringar bör ske med försiktighet.
  • Redan i utemiljön ska bygdegården vara välkomnande – erbjuda plats för både parkering och aktivitet samt medge en diskret och klok hantering av avfall.

Genom byggverksamheten vill BR:

• Hjälpa medlemmarna att utforma nya och befintliga bygdegårdar till flexibla och väl fungerande, moderna allmänna samlingslokaler i enlighet med vår idégrund.
  • Stödja medlemmarnas finansiering av projekten med hjälp av stöd från Boverket.
  • Stärka bygdegården som mötesplats för alla.

Bygg- och miljöfrågor samt Landsbygdsprogrammet

Carina G. Hördegård