Bakgrundsbild

Landsbygdslotten

Landsbygdslotten är en lott för landsbygden, allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund med fokus på kultur, ungdom och utbildning.

Landsbygdslotten är en skraplott där tre lika ger vinst!
Vinn upp till en miljon kronor eller fina bilar i stora skrapfältet. I extra skrapchansfältet vinner man om man skrapar fram tre granar eller tre älgar. Det är vinst i genomsnitt på var 4:e lott.

Från och med 1 juni 2020 byter Landlotten namn till Landsbygdslotten. I och med den nya lagen om licens försvinner funktionen lotteriföreståndare som Monica Eriksson har haft.

Läs mer om Landsbygdslotten på www.landsbygdslotten.se

Föreningarna kan tjäna pengar genom att:
  • Sälja lotter styckevis med förtjänst på fem kronor per lott vid såld bunt. Lotter beställs från Landbygdslotten i buntar om 40 stycken för 800 kronor. Beställ via landsbygdslotten.se/forening eller kontakta ombudssupport 08-40 00 18 01.

Sune, Umeå, vinnare av en miljon kronor i Landlotten.

Blå Wingen har tjänat 6 000 kronor på styckelotter

‒ Jag håller koll på när bygdegårdsföreningen har evenemang. Det kan vara bio, loppmarknad eller något annat. Då har jag med mig lotter och säljer, berättar Marianne Phil.

‒ Det blir ett mervärde för evenemanget att man kan köpa lotter. Det händer något mer och öppnar till bra samtal.

‒Jag marknadsför lotteriet genom att berätta att Bygdegårdarnas Riksförbund är förmånstagare och har projekt som utvecklar landsbygden. Samt att föreningen får fem kronor per lott. Det tycker många är ett bra syfte. Sedan talar vi om landsbygdsutveckling. Vår förening fick ett extra tillskott på 6 000 kronor. Då sålde vi 1 200 lotter på ett år.

‒Jag beställer hem många lotter på en gång och får dem levererade hem.

‒Det är också en bra service för de som prenumererar på lotter att de kan lösa in dem hos mig mot nya lotter och sedan kan jag lösa in pengar för dem. På det sättet får föreningen ännu mer pengar. Det ger ju fem kronor per inlöst lott.

Önskas ytterligare information kontakta

Förbundschef