Bakgrundsbild

Förbundsstämma 2022

Välkommen till förbundsstämman 2022!

Årets stämma lyfter demokrati och delaktighet som tema.
Den 4–5 juni arrangeras Bygdegårdarnas Riksförbunds förbundsstämma och värd för 2022 års stämma är Kronobergs bygdegårdsdistrikt.  Stämman äger rum i Älmhult hos Folkets hus och stämmofesten i Urshults park. Redan 3 juni finns möjlighet att samlas och ta del av seminarieprogram med besök på mötesplats Häradsbäck och Kalvsviks bygdegård.

Se vilka som sponsrat förbundsstämman

Här hittar du alla stämmohandlingar

Program
Fredag 3 juni

Programstart efter lunch. Seminarieresa i Kronobergs bygdegårdsdistrikt med besök hos lokala bygdegårdsföreningar. Under kvällen fortsätter programmet på Ikeamuséet i Älmhult.

Lördag 4 juni

Stämman invigs och förhandlingar startar. Inför kvällens stämmofest ajourneras stämman. Stämmofesten sker hos Urshults Park.

Söndag 5 juni

Stämman fortsätter och avslutas med lunch cirka kl. 13.00.

Detaljerat program:
Praktisk information
Boende

Boende sker i enkelrum på Ikea Hotell, Ikeagatan 1. Skyltar kommer att finnas.

Ikea hotell i Älmhult som ligger 3 minuters promenad från tågstationen. För deltagare som kommer med flyg ligger Ronneby/Kallinge flygplats och Växjö flygplats närmst. Gratis parkering finns utanför hotellet.

Om du angivit eget rum vid anmälan är du tilldelad det, delade rum sker i dubbelrum och familjerum med de du önskat gemensamt boende med. Den som anmält tillgänglighetsanpassat rum har fått det bokat.

Ikea Hotell, Ikeagatan 1. www.ikeahotell.se

Incheckning sker från kl. 15.00. Bagagerum finns för på hotellet för den som behöver lämna in bagage innan incheckning av rum.

Utcheckning sker efter frukost på Ikea hotell. Bagagerum finns att ställa in bagaget i under tiden stämman sker på Folkets hus. För er som behöver checka ut lördag eller måndag är det senast kl.12.00.

Frukost

Kl. 6.30–9.00, fredag
Kl. 07.00–10.30, lördag och söndag.

Stämmolokal

Förbundsstämman genomförs i Älmhults Folkets Hus, Skolgatan 18.
www.folketshusalmhult.se

Beredningsgrupperna sker lördag på Ikea Hotell, Ikeagatan 1.
www.ikeahotell.se

Tillgänglighet

Älmhults Folkets Hus
Alldeles i direkt anslutning till entrén finns tre till fyra markerade platser för den med särskilt parkeringstillstånd. Vid entrén finns en ramp in i huset. Entrédörrarna öppnas med en knappstyrd dörröppnare. Väl inne ligger allt i samma plan. I foajén finns en tillgänglighetsanpassad WC. Salongen, där förhandlingarna kommer genomföras, har anpassade platser för såväl rullstol som rullator, rullstolen går att ställa på plats bredvid om du vill sitta i salongens stolar eller så finns också platser där det går att sitta kvar i rullstolen.

Ikea Hotell
Bredvid entrén finns två markerade parkeringsplatser för den som har parkeringstillstånd (+ även 4 laddplatser för den med elbil/laddhybrid). Entrén är i markplan och dörrarna har automatisk öppning. I foajén finns tillgänglighetsanpassad WC. På hotellet finns även tillgänglighetsanpassade rum (måste anges vid bokning till BR). Alla faciliteter finns på markplan. Hotellrummen är fördelade på samtliga tre våningsplan och alla våningar nås både av trappor och hiss.

Urshults bygdegård
Bygdegården är byggd i markplan och det finns tillgänglighetsanpassad WC.

Resor

Kontrollera er anmälan så att det är rätt angivet ankomst- och avresetider. Meddela annars BR:s kansli.

Mötesbyrå

Mötesbyrån är placerad i Älmhults Folkets Hus samt en informationsbyrå på Ikea hotell, lördag och söndag. Där finns aktuellt material och du kan få svar på dina frågor.

Anmälan vid ankomst

Ombud och gäster anmäler sig i informationsbyrån på Ikea hotell vid ankomst. Du får en namnbricka som ska bäras synligt som gäller för luncher och aktiviteter. Ombuden prickas av vid beredningsgrupper på Ikea hotell samt i mötesbyrån på stämman på Folkets hus.

Övrig information

Har du inte meddelat kansliet allergier eller behov av anpassning gör det snarast.

Kontaktuppgifter

BR:s kansli (före stämman) 08-440 51 90
Sofia Ohlsson (stämmoansvarig) 070-440 89 42
Stefan Löfgren 070-347 43 86
Elinor Metsjö 070-344 65 53

Kostnader och avgifter

Stämmoavgift är 700 kronor per röstberättigat ombud, samt resor. Distriktsombud under 30 år deltar utan kostnad. Deltagarkostnad för seminariedagen tillkommer och motsvarar självkostnadspris. Övriga deltagare betalar följande deltagarkostnader.

Deltagaravgifter 2022:

  • Seminarieresa på fredagen – 1695 kronor (inkl. buss, lunch, seminariebesök, middag, kväll på muséet och boende fredag till lördag)
  • Boende, kväll på muséet och middag fredag till lördag – 1200 kronor (boende i enkelrum)
  • Stämmodagarna (lördag till söndag) – 1950 kronor (inkl. fika, luncher, förbundsmiddag, aktiviteter och boende), röstberättigat ombud betalar 700 kronor, distriktsombud under 30 år deltar kostnadsfritt.
Sponsorer

Vid frågor kontakta:

Verksamhetsutvecklare organisation och landsbygd

Sofia Ohlsson

070-440 89 42

sofia.ohlsson@bygdegardarna.se

Förbundschef

Kenneth Lundmark

072-519 20 62

kenneth.lundmark@bygdegardarna.se