Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om oss

Nationell träff för bygdegårdsaktiva

Delta i Nationella träff – mötesplats för hela bygdegårdsrörelsen!

Bygdegårdarnas Riksförbund bjuder 12–14 november in till vår första nationella träff för bygdegårdsaktiva från hela landet. Temat är Bygdegårdarna samlar Sverige – mötesplats för delaktighet och gemenskap.

Träffen arrangeras på Sånga-Säby väster om Stockholm med start fredag kväll och avslut söndag lunch. Vid fredagens ankomst får vi möjlighet att mötas och lära känna varandra. Lördagen bjuder på seminarier, tankeväckande inspel om bygdegårdsrörelsens möjligheter och goda exempel från lokala bygdegårdsföreningar att inspireras av. Under lördagskvällen arrangeras bygdegårdsgalan där vi prisar inspirerande bygdegårdar i landet och bjuder upp till dans med inga mindre än Callinaz! Vi avslutar på söndagen med att landa i goda samtal om vad vi tar med oss vidare.

Vill du utveckla och fördjupa ditt engagemang i bygdegårdsrörelsen och skapa nya möjligheter för er bygdegård – då ska du delta i Nationell träff!

Varmt välkommen!

Anmälan:
Du bokar din plats genom att fylla fylla i samtliga uppgifter i anmälningsformuläret: https://forms.gle/3GFeV8LexhM64H1BA

Subventionerad plats går att boka så länge platser finns.

Priser:
Det finns begränsat antal subventionerade platser. Kostnad för subventionerad plats är 3000 kronor per person.
Priset inkluderar två övernattningar med del i dubbelrum, fullpension, resor och deltagarkostnader under helgen. För enkelrum tillkommer 448 kronor per person.

Kostnad för icke-subventionerad plats är 3500 kr per person.
Priset inkluderar två övernattningar med del i dubbelrum, fullpension och deltagarkostnader under helgen. Priset inkluderar inte resor. För enkelrum tillkommer 448 kr per person.

Fredag
Buss avgår från Stockholms Cityterminal ca kl. 20.00. Ankomst kväll med gemensam buss kl. 21.00. Fritt umgänge med hotellbar. Ingen middag eller programaktivitet.

9.00 Invigning av Nationell träff

9.30 Presentation och temaföreläsningar

Po Tidholm, journalist och författare om landsbygdsfrågor.
Anna Linell, från Global forum och föreläsare om hållbarhet och Agenda 2030.
Aron Schoug Öhman, forskare Stockholms Universitet inom demokrati, engagemang och civilsamhälle.
Åsa Norling, scenkonstnär, projektledare och pedagog och föreläsare om kulturens roll för den lokala platsen.

Med musik av Tina Wilhelmsson, artist och folkbildare.

12.00 Lunch

”Goda exempel” och inspirerande bygdegårdar
13.30 Pass 1 med valbara temaseminarier och workshop med bygdegårdsengagerade
15.00 Pass 2 med valbara temaseminarier och workshop med bygdegårdsengagerade

Medverkande föreningar:
Vendels bygdegårdsförening om föryngring, gemenskap och inkludering.
Uppsala Ekeby bygdegårdsförening om kultur som samlingspunkt i bygden.
Ransta Nästa bygdegårdsförening berättar om bygdegårdsförenings arbete som samlande röst för bygdens intressen och behov.
Hästholmens bygdegårdsförening om att vara navet i bygden för lokal utveckling och engagemang.

16.00 Egen tid. Möjlighet till att umgås, basta eller uppleva miljön på Sånga-Säby.

18.00 Förmingel

18.30 Middag med prisutdelning.

21.00–01.00 Fritt umgänge samt underhållning med dansbandet Callinaz!

Några av de som medverkar under lördagen:

9.00 Reflektion utifrån gårdagen

9.30 Presentation av förslag för långsiktiga mål

10.15 Gruppdiskussion om förslaget kring långsiktiga mål

11.00 Återkoppling och inspel, reflektion om vad vi tar med oss vidare

11.45 Avslutning

13.00 Lunch

14.00 Buss avgår till Stockholm Cityterminalen. Ankomst ca 15.00.

Om Sånga-Säby
Sånga-Säby är beläget väster om Stockholm stad, 35 minuter från Brommaplan. Anläggningen är känd för sin vackra omgivning, höga klass på mat samt fina lokaler.
Läs mer på hemsidan: www.sanga-saby.se

Vid frågor kontakta:

Verksamhetsutvecklare organisation och landsbygd