Bakgrundsbild

Landlotten

Landlotten är en lott för landsbygden, allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund med fokus på kultur, ungdom och utbildning.

Landlotten är en skraplott där tre lika belopp eller bilikoner ger vinst! Vinn upp till  en miljon kronor eller fina Volvobilar. Det är vinst i genomsnitt  på var 4:e lott.Landlotten gul och lila till 30 nov 2019

Den 1 oktober 2018 startar en fjärde omgång av Landlotten. Ny färg och nya vinster med Extra Chansen för nitlotter. Varje månad dras en vinnare som får 10 000 kronor. Alla nitlotter som registreras på hemsidan www.landlotten.se/extrchansen deltar. Skrapa Extra Chansenrutan på dina nitlotter och registrera koden.

Läs mer om Landlotten på www.landlotten.se

Föreningarna kan tjäna pengar:
  • genom att värva prenumeranter och få upp till 300 kronor per prenumerant som värvas (blanketter beställs från kansliet 08-440 51 90)
  • sälja lotter styckevis med förtjänst på fem kronor per lott vid såld bunt. Lotter beställs från Landlotten i buntar om 40 st för 800 kronor tel. 08-4000 1801.
Önskas ytterligare information kontakta

Monica Eriksson, lotteriföreståndare
monica@bygdegardarna.se   070-375 02 83

Sune, Umeå, vinnare av en miljon kronor i Landlotten.

Blå Wingen har tjänat 6 000 kronor på styckelotter

‒ Jag håller koll på när bygdegårdsföreningen har evenemang. Det kan vara bio, loppmarknad eller något annat. Då har jag med mig lotter och säljer, berättar Marianne Phil.

‒ Det blir ett mervärde för evenemanget att man kan köpa lotter. Det händer något mer och öppnar till bra samtal.

‒Jag marknadsför lotteriet genom att berätta att Bygdegårdarnas Riksförbund är förmånstagare och har projekt som utvecklar landsbygden. Samt att föreningen får fem kronor per lott. Det tycker många är ett bra syfte. Sedan talar vi om landsbygdsutveckling. Vår förening fick ett extra tillskott på 6 000 kronor. Då sålde vi 1 200 lotter på ett år.

‒Jag beställer hem många lotter på en gång och får dem levererade hem.

‒Det är också en bra service för de som prenumererar på lottor att de kan lösa in dem hos mig mot nya lotter och sedan kan jag lösa in pengar för dem. På det sättet får föreningen ännu mer pengar. Det ger ju fem kronor per inlöst lott.

Lotteriföreståndare

Monica Eriksson