Bakgrundsbild

Vi skrämmer Sverige

Bygdegården och dess omgivning är den perfekta platsen för Halloweenfirande av olika slag! I höst uppmärksammar vi dessa aktiviteter lite extra och lyfter bygdegårdarnas verksamhet under rubriken ”Vi skrämmer Sverige!”.

Många bygdegårdar arrangerar tema-aktiviteter i samband med Halloween. För en del har arrangemanget utvecklats till en tradition som samlar hela bygden. Oavsett om föreningen är en van ”Halloween-arrangör” eller vill testa något nytt kan ni haka på ”Vi skrämmer Sverige!” och arrangera en aktivitet den 31 oktober, eller under helgen före.  På Halloween kan alla kan vara delaktiga efter sina förutsättningar – ett bra tillfälle att locka nya målgrupper och nya funktionärer till bygdegården!

Använd den gemensamma loggan och hashtagen #viskrämmersverige i marknadsföringen och följ den för inspiration från andra bygdegårdar.

Ladda ner loggan (klicka på bilden, högerklicka på bilden och välj spara som):

Aktivitetstips

Halloweendisco, spökvandring, pumpa-pyssel och skräckfilmsvisning, listan på roliga aktiviteter kan göras lång! Målgruppen kan variera från barn och familjer till ungdomar eller äldre och arrangemanget kan rikta sig till några få eller nå hundratals besökare. Här har vi samlat några aktiviteter som passar extra bra i bygdegården. Arrangera gärna tillsammans med barn och unga och låt kreativiteten flöda!

3000 kronor för att arrangera – Ansökan är stängd

60 medlemsföreningar som ansökt om att få 3000 kronor för att arrangera en Halloween-aktivitet under rubriken ”Vi skrämmer Sverige” har nu fått var sin aktivitetscheck beviljad. Ansökan är därmed stängd.

Redovisning sker genom att föreningen skickar en kort beskrivning av aktiviteten samt 2–5 foton till tipsa@bygdegardarna.se omgående efter genomfört arrangemang. Bilderna kan komma att användas i BR:s sociala medier och i tidningen Bygdegården varför det är viktigt att alla som syns tydligt i bild har godkänt publicering. Är det barn som fotas så bör vårdnadshavare godkänna att bilderna sprids. Ytterligare information har skickats ut till respektive förening.

Skrämselgalleri

Ett litet urval för inspiration! Klicka på bilderna för att bläddra och se dem i större format.

För mer information kontakta

Verksamhetsutvecklare ungdom