Bakgrundsbild

Ungdomsdiplom

Bygdegårdsföreningar som arbetar aktivt med att ge unga plats i organisationen och där ungdomsperspektivet genomsyrar hela föreningens verksamhet kan ansöka om bygdegårdarnas Ungdomsdiplom.
Ungdomsdiplom Illustration

Ta Ungdomsdiplom innan sommaren – få 5000 kronor!

För att sporra fler föreningar att ta Ungdomsdiplom ger Bygdegårdarnas Riksförbund nu 5000 kronor till de föreningar som tar Ungdomsdiplom innan sommaren. Skicka in er förenings ansökan så snart som möjligt!

Varför ska min förening ta Ungdomsdiplom?
  • Visa upp att ni arbetar aktivt för barn och unga.
  • Använd diplomet i er kommunikation med bidragsgivare och beslutsfattare.
  • Var en förebild för andra föreningar.
Vad ska vi göra för att ta Ungdomsdiplom?

Föreningen behöver uppfylla ett antal obligatoriska punkter och tre tilläggspunkter. Läs vilka de är i infofoldern som även fungerar som ansökningsblankett.

Tips och inspiration för att uppnå kriterierna

Vill ni bli bättre på att öppna upp föreningsarbetet och verksamheten för unga? I Arbetsmaterial för Ungdomsdiplom finns massor med tips på hur föreningen kan gå tillväga för att inkludera unga i föreningens alla delar. Materialet kan både användas av föreningar som är nära att ta Ungdomsdiplom och föreningar som har en längre väg kvar att gå.

För mer information kontakta

Verksamhetsutvecklare ungdom