Arrangera

Att arrangera allt det ni vill

Allt är möjligt att arrangera! Det kan vara den lilla sammankomsten. Eller kanske ett jättearrangemang med stor omsättning och med flera tusen besökare. Det viktiga är att planera ordentligt och ha roligt under tiden. Arrangera förresten det du eller ni själva tycker är roligt och skulle vilja att andra var med på då är det lättare att hitta idéerna och motivationen.

Här är sidan som innehåller en del tips på vad som kan vara bra att tänka på när det är dags att blir arrangör.

Bra material för arrangören

Musikarrangörer i Samverkan (MAIS) har gjort en digital guide för den som vill arrangera med det passande namnet Arrangörshandboken.
Den här sidan fungerar som en guide, med tips och råd till alla som vill arrangera levande musik – konserter, klubbar, festivaler etc. Den riktar sig till alla åldrar, alla genrer och alla nivåer; nybörjare såväl som vana arrangörer som vill utveckla delar av, eller hela, sitt arrangerande.

Checklista för att ordna arrangemang
Tillväxtverket erbjuder en digital guide och checklista som gör det enklare för småföretag och föreningar som ska arrangera publika evenemang inom kultur och idrott.  Checklistan hjälper till att på bara några minuter veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas. Här kan du till exempel få veta om det behövs sökas tillstånd från Polisen, begära ett serveringstillstånd och ta reda på hur avfall ska hanteras. Det finns även tips om hur evenemanget görs så hållbart som möjligt.