Bakgrundsbild

Årsrapportering

Alla föreningar ska varje år göra en årsrapportering digitalt för att riksförbundet ska kunna få ut värdefull statistik om er verksamhet samt få korrekta kontaktuppgifter till era valda funktionärer.

Årsrapporteringen för 2022 öppnar 25 januari 2023.

Vi behöver uppgifter bland annat för att:

• intresserade ska kunna hitta bygdegården och information om denna på vår hemsida, vilket förbättrar uthyrningsmöjligheterna,
  • förbättra förutsättningarna för ökade offentliga ekonomiska bidrag till föreningar, distrikt och förbund,
  • kunna erbjuda utbildningar, webinarier utifrån reella behov,
  • marknadsföra bygdegårdarna och bygdegårdsrörelsen gentemot allmänhet och beslutsfattare.

När årsrapporteringen är genomförd gör vi på förbundskansliet en faktasammanställning. Underlaget påverkar förbundets arbete och prioriteringar.

Årsrapportering – underlag för uppgifter

Här kan du se vilka uppgifter du behöver fylla i i årsrapportens fyra delar:

Årsrapportering – logga in

För att komma till inloggningen klicka på https://fms.bygdegardarna.se/fmi/webd/Bgr_rapport, välj förening i rutan för inloggning, fyll sedan i dina användaruppgifter samt föreningens medlemsnummer. Eftersom vi har gjort om inloggningen behöver alla klicka på Glömt lösenord första gången, därefter kan du skapa ditt eget lösenord.

Gör så här för att skapa ett nytt lösenord:

1. Gå till inloggningssidan https://fms.bygdegardarna.se/fmi/webd/Bgr_rapport.
  2. Oavsett om du redan har ett lösenord eller ej måste du klicka på knappen ”Glömt lösenord”. Du kommer då få upp en ruta där du fyller i din e-postadress, om din e-postadress finns i vår databas så skickas en engångskod per mejl. Fyll i engångskoden i fältet där det efterfrågas. Följ instruktionerna och fyll i ett eget valt lösenord som består av minst sex tecken. Lösenordet måste innehålla minst en stor bokstav (A-Z), en liten bokstav (a-z) samt en siffra (0–9). Detta lösenord kommer nu att gälla tills att du eventuellt vill ändra det igen.
  3. Gå tillbaka till inloggningssidan om den inte redan syns (se länk ovan) och fyll i dina uppgifter som efterfrågas.

Sista dag för årsrapportering är 15 mars. Årsrapporteringen för 2022 öppnar 25 januari 2023.

Grunduppgifter om föreningen och om funktionärer till exempel adressändringar ska uppdateras kontinuerligt under året om förändringar sker.

Årsrapportering ska ske digitalt. Om detta av någon anledning inte är möjligt kan ni kontakta förbundskansliet för att se om det går att göra en årsrapportering pappersledes.

Kontakta BR:s kansli för hjälp

Bygdegårdarnas Riksförbund