Bakgrundsbild

Sälj Landsbygdslotten

Som förening kan ni tjäna pengar genom att värva prenumeranter och sälja styckelotter.

Landsbygdslotten är en lott för landsbygden, allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund med fokus på kultur, ungdom och utbildning.

Läs mer om Landsbygdslotten.

Värva prenumeranter

De som prenumererar på Landsbygdslotten kan välja att stödja en bygdegård. Det innebär att den valda bygdegårdsföreningen får 50 kronor per månad och prenumerant. Genom att värva prenumeranter kan det bli ett bra tillskott till föreningen, exempelvis ger 10 prenumeranter 6000 kronor per år till föreningen. En prenumeration på 8 lotter kostar 200 kronor per månad. För att stödja en bygdegård behöver köparen fylla i vilket bygdegårdsdistrikt samt vilken förening det gäller när de startar prenumerationen.

Affisch/flyer

Ladda ner affischen/flyern nedan och skriv tydligt vilket bygdegårdsdistrikt ni tillhör och namnet på er bygdegård/förening så att besökaren vet vad hen ska välja på Landsbygdslottens hemsida.

Affisch Prenumeration Stöd vår bygdegård

Sociala medier

Ladda ner bilderna nedan för användning i sociala medier (klicka på bilden så att den öppnas, högerklicka sedan och välj Spara bild som…).

Bild för Instagram:

Bild för Facebook:

Förslag till text i sociala medier: Stöd vår bygdegård! Genom att prenumerera på Landsbygdslotten med 8 lotter för 200 kronor i månaden stöttar du vår förening med 50 kronor per månad. Landsbygdslottens överskott går dessutom till Bygdegårdarnas Riksförbund. Förutom att köpa lotter för en god sak har du möjlighet att vinna upp till 1 miljon kronor. Läs mer och teckna en prenumeration här https://landsbygdslotten.se/stodenbygdegard – välj ERT BYGDEGÅRDSDISTRIKT och ER BYGDEGÅRD!

På Instagram kan du byta sista meningen till: Gå in på Landsbygdslottens hemsida och klicka på Stöd din bygdegård i menyn – välj ERT BYGDEGÅRDSDISTRIKT och ER BYGDEGÅRD!

Vanliga frågor

Hur går det till att stödja en bygdegård?
Köparen går in på landsbygdslotten.se/stodenbygdegard och väljer län/distrikt och bygdegård.

När får vi utbetalningen till föreningen?
Månadsskiftet januari/februari till föreningens bankgiro, plusgiro eller bankkonto

Kan de som redan prenumererar välja att börja stödja en bygdegård?
Ja, be prenumeranten kontakta Landsbygdslottens kundservice

Sälj styckelotter

Alla medlemsföreningar kan sälja styckelotter. Landsbygdslotten beställs i paket om 40 lotter för 800 kronor. Er avans blir 200 kronor när ni säljer 40 lotter.

Landsbygdslotten sänds ut mot faktura och beställs via landsbygdslotten.se/forening eller på telefonnummer 08-4000 1801. Er förening läggs upp som kund och ni får ett kundnummer som syns på följesedeln ni får med er beställning.

Några tips
  • Sätt upp affischen/flyern ”Stöd vår bygdegård” på föreningens anslagstavla och lägg den på bord vid fikastunder.
  • Gör ett utskick till era medlemmar och/eller på sociala medier med uppmaning att stödja er bygdegård.
  • Erbjud styckeförsäljning eller prenumerationer av Landsbygdslotten vid era arrangemang.
  • Vid avtackning – ge en lott i stället för blommor eller annan gåva.