Bakgrundsbild
  • Hem
  • Nyheter
  • Musikhjälpen - insamling till Alla har rätt att funka olika

Musikhjälpen – insamling till Alla har rätt att funka olika

Bygdegårdarna är med och drar sitt engagemangsstrå till stacken genom en insamling till Musikhjälpen, som är Sveriges Radios och Svt:s initiativ för att (via Radiohjälpen) göra världen lite bättre. Årets tema är Alla har rätt att funka olika och fokuserar på att hjälpa utsatta personer med funktionsnedsättning, en av världens mest diskriminerade grupper.

Din förening kan bidra genom att samla in pengar vid någon aktivitet eller exempelvis låta överskottet från fikaförsäljningen gå till Musikhjälpen. Insamlingen pågår fram till den 16 december.

Bidra gärna till vår insamling, som förening eller privatperson, genom att klicka på länken nedan så visar vi att vi i bygdegårdsrörelsen bidrar till ett bättre samhälle:

bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/bygdegardarna

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Om musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. I år kommer glasburen stå på Stortorget i Lund.

Läs mer om Musikhjälpen 2018