Bakgrundsbild
  • Hem
  • Nyheter
  • Kenneth Lundmark ny förbundschef på Bygdegårdarnas Riksförbund

Kenneth Lundmark ny förbundschef på Bygdegårdarnas Riksförbund

– Jag känner mig hedrad och det är med glädje jag kommer att gå in som förbundschef i Bygdegårdarnas Riksförbund, säger Kenneth Lundmark som tillträder i augusti och fortsätter:

– Bygdegårdarna har stor betydelse för människor och är en del av den infrastruktur som bygger ihop landet. Engagemang är vackert – och viktigt – för både människor och samhälle. I föreningslivet möts vi och utvecklas och genomför gemensamma aktiviteter.

Kenneth har träffat Karin Fälldin (nuvarande förbundschef) digitalt och fått en första bild var förbundet befinner sig.

– Jag ser fram emot att efter sommaren möta personalen på kansliet, förbundsstyrelsen och organisationens olika företrädare runt om i landet, att lära känna kulturen och viljan i organisationen. Det är med ödmjukhet jag kommer att axla uppdraget som förbundschef efter Karin Fälldin. Samlingslokalerna är en enorm tillgång och möjliggörare på olika sätt, säger Kenneth.

– Jag är glad över att Kenneth Lundmark tackat ja till uppdraget som förbundschef för Bygdegårdarnas Riksförbund. Kenneth som person liksom hans erfarenhet och kunnande kommer bli en stor tillgång för bygdegårdsrörelsen i hela Sverige, säger Per Lodenius, förbundsordförande, Bygdegårdarnas Riksförbund.

Kenneth Lundmark är uppväxt i Jokkmokk i Norrbotten och har på olika sätt arbetat för att skapa möjligheter för människor och organisationer att utvecklas. Senaste elva åren har han arbetat som förbundschef i Sveriges nyaste studieförbund, Kulturens.

– Det har varit en stimulerande resa att tillsammans med engagerade personer få vara med och skapa och etablera en rikstäckande kulturorganisation. Jag som person trivs bäst bland människor och ser innerligt fram emot att träffa och lära känna er! avslutar Kenneth.

Kenneth tillträder tjänsten som förbundschef den 16 augusti 2021.

Mer om Kenneth:
Uppvuxen i Jokkmokk, simning och amatörteater i fokus under uppväxten, fil. kand. i statsvetenskap och högskoleexamen i juridik och kurser i bland annat pedagogiskt ledarskap. Yrkesmässigt uppfostrad på länsstyrelsen i Norrbotten, därefter bland annat uppdrag som biträdande högskolerektor, rektor i kommunal vuxenutbildning, regionala samordnaruppdag mm. Flera ideella styrelseuppdrag lokalt, regionalt och nationellt i bagaget. Har två barn som numera är unga vuxna, Simon och Sara. ”Jag älskar film och bra serier, att visats ute i naturen, motionerar, umgås med vänner och bekanta. Goda middagar i glada vänners lag är livsnjutning.”

Kenneth Lundmark. Foto: Stina Gullander
Kenneth Lundmark. Foto: Stina Gullander