Bakgrundsbild
  • Hem
  • Nyheter
  • Björn Körlof tilldelas Studieförbundet Vuxenskolans folkbildningspris

Björn Körlof tilldelas Studieförbundet Vuxenskolans folkbildningspris

För sitt framstående arbete med att stärka Sveriges beredskap har Björn Körlof tilldelats Studieförbundet Vuxenskolans folkbildningspris. Körlof har varit en nyckelperson i samarbetet mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Bygdegårdarnas Riksförbund, med målet att bygga upp en strak, sammanhållen gemenskap och öka beredskapen i samhället inför oförutsedda händelser. Priset delades ut den 25 maj på Landsbygdsriksdagen och prissumman är 25 000 kr.

– Att få detta pris är en ära för mig. Det bekräftar att det arbete vi gör är viktigt och uppskattat. Genom att öppna upp möjligheten till kunskap och förberedelser för olika kris- och i värsta fall krigssituationer, bidrar vi till att stärka gemenskapen och samhällets beredskap och jag ser fram emot att fortsätta detta arbete och att sprida kunskapen vidare till fler, säger Björn Körlof.

Med en imponerande erfarenhet inom försvarsfrågor har Björn Körlof tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan placerat bygdegårdarnas Riksförbund i centrum för en ny beredskapsrörelse. I en tid präglad av kriser och oro spelar bygdegårdarna en avgörande roll i att stärka samhällets beredskap genom studiecirklar och samverkan med lokala föreningar och kommuner.

– Priset till Björn Körlof som årets folkbildare är en välförtjänt hyllning till hans dedikation och insatser för att öka medvetenheten kring samhällets beredskap. Vi är tacksamma för möjligheten att bidra till att lyfta fram det ideella engagemangets centrala roll i totalförsvaret och ser priset som årets folkbildare som en uppmuntran att fortsätta detta arbete tillsammans, säger Ulrika Heie, förbundsordförande på Studieförbundet Vuxenskolan.

Om Folkbildningspriset
Folkbildningspriset tilldelas en person som, utanför de etablerade folkbildningsorganisationerna, gjort i vid mening stora folkbildande insatser och som gör det inom de områden där Studieförbundet Vuxenskolan är verksam. Tidigare års folkbildare har bland andra varit Inti Chavez Perez, författare och journalist Mustafa Panshiri, föreläsare och Ida Östensson, författare.

Detta är ett pressmeddelande från Studieförbundet Vuxenskolan: https://press.sv.se/posts/pressreleases/bjorn-korlof-arets-folkbildare-forstarker-sve

Ulrika Heie, Ulrika Heie, förbundsordförande Studieförbundet Vuxenskolan delade ut priset till Björn Körlof på Landsbygdsriksdagens bankett 25 maj 2024. Foto: Klas Fritzon
Ulrika Heie, Ulrika Heie, förbundsordförande Studieförbundet Vuxenskolan delade ut priset till Björn Körlof på Landsbygdsriksdagens bankett 25 maj 2024. Foto: Klas Fritzon