Bakgrundsbild

Reko Hästholmen

Välkommen till REKO-ring Hästholmen!
En REKO-ring är ett sätt att handla lokalproducerad mat utan mellanhänder. Det handlar om att korta livsmedelskedjan genom samverkan, med så lite administration som möjligt och utan kostnader. I REKO-ring Hästholmen möts konsumenter och lokala producenter från Ödeshög med omnejd.
Utlämning sker varje udda tisdag kl 18-18.30 på parkeringen vid 31:ans Glass & Kök i Hästholmen.
REKO:s principer:
Endast livsmedel och direkta biprodukter från egen livsmedelsproduktion
Endast försäljning av egna produkter
Inga mellanhänder
Produkterna är förbeställda inför varje utlämningstillfälle
Varje beställning är en enskild uppgörelse mellan köpare och säljare
Förtroende mellan alla inblandade – ärlig och saklig dialog
Det är gratis att delta i en REKO-ring
(…men vill ni bli medlemmar i Hästholmens bygdegård som tack, så kostar det 100 kr/ person eller 150 kr/familj. Swish 1235152566, märk betalningen “medlem 2020” 🙂 )
Riktlinjer för REKO Hästholmen:
Till varje försäljningstillfälle skapar Hästholmens bygdegård ett evenemang, så att det skickas ut en påminnelse. Inga annonser läggs i evenemanget, men där kan man kommunicera och ställa allmänna frågor.
Producenterna skriver sina annonser i gruppen “Reko Hästholmen Konsument” som inlägg dagarna innan kommande utlämning. I annonsen beskrivs varorna med pris och hur de ska betalas. Alla annonser inleds med datumet på utlämningen.
Beställning sker genom kommentar till aktuell annons. Producenten bekräftar beställningen. På så sätt är alla affärer uppgjorda i förväg, det sker ingen försäljning på plats.
Endast livsmedel och direkta biprodukter från egen livsmedelsproduktion.
Ingen återförsäljning får ske, varje producent säljer endast sin egen produktion som kan vara råvaror (t. ex. kött, fisk, ägg, frukt och grönsaker) eller förädlade produkter (t. ex. saft, sylt, bakverk, kryddor)
Det är producentens ansvar att följa lagar och regler för livsmedel, redovisning och skatt. Kolla gärna med kommunen vad som gäller.
Ett par dagar efter utlämning tas annonserna bort av administratörerna i gruppen.
Återigen: Välkommen till REKO-ring Hästholmen!