Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

En vardag inom planetens gränser – Sofia Asthamn

Välkommen till vår föreläsningsserie under våren 2023 i Hästholmens bygdegård, som är en del av projektet Hållbara Hästholmen.
Onsdagen den 12 april kl 18.30 kommer Sofia Asthamn och håller föredrag. Sofia kallar sig koldioxidbantare och driver hållbarhetsbutik.
Sedan våren 2022 driver Sofia Butik Bättre Värld med hållbarhet som utgångspunkt. Men hon har varit engagerad för miljö och klimat mycket längre än så. Framför allt med fokus på att minska sitt eget koldioxidavtryck och inspirera andra till en mer hållbar vardag. Tillsammans med maken Peter driver hon hemsidan www.battrevarld.nu med miljötips och reflektioner. I projektet En mil i någon annans skor har hon vandrat och försökt leva sig in i människor och djur som redan drabbas av klimatkrisen. Detta utmynnade bl a i en föreställning med dramatiserade monologer varvade med gitarrmusik.
I föreläsningen berättar hon personligt om sin egen väg till en vardag inom planetens gränser. Men också om vad var och en kan göra, om perspektiv på våra privilegier och om empati.
Föredrag plus hemlagad soppa med eftersamtal kostar endast 50 kr.
Ingen föranmälan, men har du några frågor eller andra funderingar om föredraget eller om projektet, kontakta Sven Hultman: 070-626 67 33.
Vi utgår från Agenda 2030 i vårt bygdegårdsarbete – för en framtid och en hållbar värld.