Kultur och ungdom

Under denna rubrik samlar vi sådant som har med kultur och ungdom att göra.

Erfarenhetsutbyte med temat barn och ungdom

Den 8 nov. 2018 bjuder distriktet in till en träff i Kilbolokalen. Se under fliken Aktiviteter.

Ungdomsprojekt våren 2017

Två bygdegårdar deltog under våren i projektet Den Rullande Bygdegården: Dingtuna (vecka 3) och Ransta Nästa.

Se dokumentet: Den rullande bygdegården .

Utbudsdagen för scenkonst 2016 i Västerås

Utbudsdagen ägde rum i CuLTUREN den 13 februari. Mängder av scenkonst fanns att beskåda. 55 produktioner presenterades på ett eller annat sätt. Här finns det möjligheter för lokalföreningar i hela länet att boka upp föreställningar via bl a Riksteatern. Distriktets dåvarande kontaktperson i kulturfrågor, Mikael Palmqvist, bevistade ett 10-tal av dessa under dygnet. Han valde ut fem föreställningar, som han tycker kan vara intressanta för bygdegårdsföreningarna. Det är

– Alla har RÅD (Teater/Stand up)
– Från min loge i en lagård (Teater/Musikteater)
– Ljuva 60-tal (Musik/Show)
– Scener från ett äktenskap (Klassiker/Teater)
– The Game (Dans)

Se Fem scenkonstförslag . Dessa är rekommendationer från Mikael, men föreningarna utgår självfallet från vad de själva önskar och vill ha från utbudskatalogen. Ett tips är att gå ihop med en grannförening och arrangera en föreställning tillsammans. Det går att söka kommunala bidrag i samband med bokning av teaterframträdande (arrangörsbidrag bl.a.).

Hela katalogen kan nås på http://www.utbudsdag.se/wp-content/uploads/2016/02/utbudskatalog-Vasteras-2016-den-sista.pdf  (men obs. att filen med katalogen är stor och kanske inte kan hanteras med alla webbläsare).

Kulturboxen

Kulturboxen innehåller böcker och filmer och studiematerial – en inspirationskälla. Distriktet har en box, som föreningarna kan låna en eller annan vecka; kontakta Monica Stolpe-Nordin i styrelsen. Mer info: Kulturboxen .

Intressanta länkar

Erbjudande om stöd för film, musik och teater
Några nyttiga länkar inom kulturområdet:

Riksteatern Västmanland

Västmanlands Teater