Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Byavandring i Brydinge

    Den 6 augusti samlades ca 60 personer för att vara med på den årligt återkommande byavandringen. I år fick vi besöka de tre gårdarna i Brydinge. 

Under hela byavandringen fick vi lyssna till utförlig och intressant historik långt tillbaka i tiden, om Brydinges nuvarande och tidigare byggnader, information om gårdarnas tidigare ägare och deras släktskap med personer i andra byar. Vi fick även berättat för oss om bl.a. dikningsföretag, soldatrotar, fornlämningar och gamla vägar. Mycket trevligt och skickligt berättat. 

Våra värdar hade förberett sittplatser inomhus med anledning av det ostadiga vädret och började med att samlas i uterummet hemma hos JanÅke och Eva Elgh och fick där lyssna till JanÅke Elgh och Staffan Larsson som berättade om Brydingegårdarnas historia. 

Jan-Åke Elgh

Staffan Larsson

Efter introduktionen i den Västra gården vandrade vi under ledning av Staffan Larsson till de andra två gårdarna och fick ytterligare information. 

Efter rundvandringen intogs det medhavda fikat inne hos familjen Elgh. 

Stort tack till er alla i Brydinge för att vi fick besöka er! Tack för tiden ni lagt ner på att ta fram all intressant information och tack för er gästfrihet. Vi som var på plats fick en mycket trevlig och intressant eftermiddag. 

Text Sofia Uppsäll

Foto Ulf Karlsson