Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Allsångskväll i Lilla Sandviken 2:a juli

Årets upplaga av den traditionsenliga allsångskvällen blev en mycket trevlig historia! Trots att ett präktigt åskväder med blixt och dunder hindrade oss från att sitta utomhus så blev det mycket lyckat, Roland hade gjort i ordning för inomhussång i sitt magasin och vi kunde skråla för full hals, varma och torra.

Vädret hindrade säkert många personer från att komma till arrangemanget, flera ”stamgäster” uteblev och vi blev ca 30personer som med glatt humör höll igång denna sångernas kväll till toner av Evert Taube, Ove Törnqvist mfl.

Inbjudne musikern Erik Steen hade tagit med sig två välrenommerade kollegor, Anna Skagersten med dragspel och Per V Johansson på bas, så det blev till vår förvåning en trio som ledde oss genom det för dagen framtagna allsångshäftet.

Kvällen bjöd på en härlig blandning av traditionella allsånger, glada skratt och professionellt framförda musikstycken. Mitt i den svenska sommarkvällen fick vi njuta av en härlig flamenco komponerad och framförd på gitarr av Erik Steen. Utöver bra allsångsledning fick vi lyssna till flera stycken glada stycken som framfördes av den världsvana trion.

Ett stort tack till kvällens musiker och ett stort tack till Dorit och Roland för att de som vanligt ställer upp för Sockengillet. Nästa år hoppas vi på att ännu fler sångsugna Munktorpsbor ansluter till det trevliga arrangemanget. Givetvis hoppas vi också att musikerna vill komma tillbaka och sjunga och spela med oss igen, förhoppningsvis under bar himmel.