Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Filmvisning

Vid årets upplaga av den traditionella filmvisningen av sockenfilmer var det fullt hus i Tallåsgården. På övervåningen var stora salen fylld med besökare och på nerervåningen huserade ett barnkalas.

Filmkommittén under ledning av Curt Källberg hade satt samman ett digert och mycket intressant program med filmer från nutid och dåtid. Som ett axplock ur programmet kan nämnas film från när Sveriges Konung Carl XVI Gustaf för några år sedan besökte Lilla Sandviken på en rundresa till Mälarens fiskare, film från nationaldagsfiranden på Gammelgården och byavandring i Dåwö. Därtill fick vi se film från Munktorps bollklubb på 60-talet, flera 50-talsbröllop, film från gamla affären och även då det sista tåget avgick från Munktorps station. Året var 1966.

Programmet var mycket uppskattat av besökarna och det serverades kaffe i pausen.

Curt Källgren berättade att detta var den sista filmsningen som han arrangerade, detta eftersom han flyttat från socknen och därför frånträder sitt uppdrag i filmkommittén. Curt har under ca 40 år varit mycket flitig med att dokumentera händelser i Munktorp och modernisera gammalt material till ny media.

Vi tackar Curt för en stor och mycket viktig insats för Munktorp. Tack!