Munktorps Sockengille

Välkommen till Hembygdsföreningen Munktorps Sockengille och vår fina bygdegård Tallåsgården. Med goda utrymmen och närhet till samhället är den en utmärkt träffpunkt för föreningar, privatpersoner och företag i bygden. Hjärtligt välkommen!

Insamling till nytt kök i Tallåsgården

Köket i Tallåsgården är slitet och behöver bytas ut till ett modernt och lättarbetat kök som gör det möjligt att kunna fortsätta samlas till olika aktiviteter i Munktorps fina bygdegård. ”I samarbete med Sparbanken Västra Mälardalen och bankens insamlingssajt Hjärta Västra Mälardalen (hjartavastramalardalen.se) har Sockengillet nu fått möjlighet att skapa en insamling till köket. Det är vi väldigt tacksamma för”, säger Sockengillets ordförande Sofia Uppsäll och fortsätter: ”Målet för insamlingen är 50 000 kronor. Det kan tyckas högt, men vi tror att om vi som har ett hjärta som klappar lite extra för Munktorp och den verksamhet Sockengillet bedriver hjälps åt, så kan vi nå dit.” Insamlingen innebär att Sparbanken Västra Mälardalen dubblar det insamlade beloppet, upp till 50 000 kronor. Totalt kan föreningen då få in 100 000 kronor till ett nytt kök. Sockengillet kommer att arbeta ideellt med vad de kan i föreningen, men är i behov av hjälp med bidrag till hantverkarkostnader och material som behöver köpas in. Insamlingen pågår till och med årsskiftet 2021/2022. ”När vi fick frågan om att vara med och stötta renoveringen av köket i Tallåsgården var svaret enkelt. Självklart vill vi hjälpa till och bidra till upprustning av köket, så att fler kan anordna aktiviteter här i Västra Mälardalen. Nu hoppas vi att många vill vara med och skänka en slant till renoveringen så att projektet går i mål”, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen. Läs mer om projektet och bidra på Hjärta Västra Mälardalen:

Hjärta Västra Mälardalen

Bildspel från Munktorp

Bildspel från bygden detta annorlunda år 2020

Klicka och njut

Valborg 2021.

Eftersom Valborgsmässofirandet även i år blir inställt har sockengillet spelat in ett vårtal framfört av Kajsa Wejryd

Vårtal av Kajsa Wejryd

Sockengillets filmer

Förteckning över Sockengillets filmer 2019-03-19.

Sockengillets filmer