Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2014

Det här gjorde vi under …..2014: 

Lördag 2 augusti 2014 kl 19:00
Sommarkväll i Ingelsbo
Vigg Troedsson kåserar om Söfringsbo under 60 år.För precis 20 år sedan berättade Ingegerd Troedsson om sitt Söfringsbo på det årets Sommarkväll i Ingelsbo Bygdegård. I år var det Ingegerds son Vigg Troedsson som följde upp med bilder och berättade om sin tid på gården. Söfringsbo har en lång och omväxlande historia och var för länge sedan en by med två stora gårdar och många invånare. Numera är gården sommarvistelse för Ingegerds barn och barnbarn. Söfringsbo ligger avskilt och naturskönt vid Dormens södra strand, vilket verkligen framgick av bilderna som visades.Under kvällen underhöll också Olle Westin med både folkmusik och visor. Han bjöd verkligen på sig själv då han omväxlande berättade minnen och trakterade såväl fiol och gitarr som bouzouki. Även han har anknytning till bygden och växte upp i Garpenberg.

Söndag 20 juli kl 14:00

Båtutflykt till Hälsingbo holme Det kom båtar från Notudden, Dormsjö, Ingelsbo och Hälsingbo för att grilla korv och fika på Hälsingbo holme. I år var det lätt att lägga till vid den nyanlagda hamnen.I år hade Ingvar W lyckats hitta en klurig tipspromenad som vållade åtskilliga bekymmer. Men ännu mycket svårare var Trautes växter från hennes trädgård.Det blev en lyckad utflykt med mycket vackert väder!

Bilder från Hälsingbo holme den 20 juli 2014

En väl utspridd grupp fikar och grillar korv

 

Många båtar i den nya hamnen på Hälsingbo holme

 

Traute och Kerstin blåser av tillställningen med kohorn och sång

John tar emot förstapriset i tipspromenaden av Ingvar W

Lördag 21 juni 2014 kl 16.00 (Midsommardagen)
var det Midsommarfest med majstångsresning, dans, lekar, servering.

Söndag 11 maj 2014
var det några intresserade medlemmar som deltog i en delsträcka i
Dalkarlsvandringen,
rapport från sträckan finns på http://www.dalkarlsvagen.se/dag-6-fline-folkarna-11e-maj-2014/

Onsdag 30 april 2014 kl 19:30
Valborgsmässoeld

Lördag 3 maj 2014 kl 10.00

Årsmöte

Återigen var årsmötet välbesökt. Susanne  Sjöström omvaldes som ordförande och Kerstin Gasslander blev vald som ny ordinarie ledamot.Därutöver är Gunnel Waernér, Traute Lindenthal och Ulla-Britt Aura ordinarie styrelseledamöter.Vi årsmötet diskuterades att bygga om köket eller göra en tillbyggnad för att få ett bra kök. Per-Erik Sjöström tar fram underlag för att eventuellt göra detta.

Verksamheten rullar vidare med gamla och nya aktiviteter som framgår av  ovanstående anslagstavla och aktivitetsprogram!.

Söndag 5 jan 2014 (Trettondagsafton) kl 19:00
Polskor och gammaldans. Spelmän

Måndag 6 jan (Trettondagen) kl 16:00
Julgransplundring

I Ingelsbo bygdegård var det en välbesökt julgransplundring på trettondagen. Det bjöds på dockspel med andäktigt lyssnande barn, dans kring granen som nästan lyfte taket, storfiske i fiskdammen och inte minst en tomte som delade ut goda julklappar till barnen.

Och hör och häpna i denna snöfria vinter, det snöade när vi kastade ut den plundrade granen!