Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2005

Under verksamhetsåret 2005 gjorde vi här:

Lördag 7 januari 2006 kl 16:00 Julgransplundring

Julen dansades ut i Ingelsbo

I lördags var det julgransplundring i Ingelsbo. Festen började med att 70-talet deltagare såg Traute Lindenthal framföra ett dockspel. Därefter dansades runt granen, fikades och fiskades i fiskdamm. En riktig tomte dök upp och delade ut påsar till barnen. En sista raket skickades upp så högt att taket bokstavligen lyfte sig. Och så plundrades granen och kastades ut i snön under sång innan deltagarna fick gå hem.

Torsdag 5 jan 2006 Kl 19:00 Gammeldans
arrangör Hedemora – Garpenbergs Folkdansgille ordnar

Fredag 29 juli kl 19:30 Sommarkväll i Ingelsbo
Brukspatronernas öden och äventyr 

Bertil Cornelius gästade Ingelsbo Bygdegård och berättade om sin farfars och farfarsfars öden och äventyr som brukspatroner på Garpenbergs Herrgård under perioden 1867 – 1910. Hampus August Cornelius grundade ett industriimperium som bland annat omfattade bruken i Garpenberg, Fors och Avesta. Här ingick också Dormsjö bruk med en på den tiden omfattande verksamhet som speciellt intresserade den lokala publiken på bygdegården.

Bertil Cornelius visade och berättade om bilder och föremål från bruket och familjen, allt från spottkoppar och hundhalsband till medaljer och andra utmärkelser från bland annat den internationella utställningen i Philadelphia, USA, år 1876.

Det årliga återkommande evenemanget Sommarkväll i Ingelsbo har även i år lyckats samla en fulltalig och kunnig publik som med liv och lust deltog med kluriga frågor och kompletterande uppgifter om bruken och trakten.

Söndag 17 juli kl 15:00 Gudstjänst 

Lördag 9 juli kl 14:00 Kanot/båtutflykt vid Plogsbo brygga
Efter en het förmiddag och genomförd tipspaddling kom århundradets hagelskur med de största haglen i mannaminne. Ljudet av åska och hagel var bedövande inne i Plogsbos båthus. De cirka 40 som deltog fick en minnesvärd eftermiddag!

Lördag 25 juni (Midsommardagen) kl 18:00 Midsommarfest 
Midsommardagen var det som vanligt dans och lekar kring majstången vid Ingelsbo Bygdegård i Garpenberg. När man tröttnat på att hoppa som små grodor, serverades kaffe och saft med hembakat bröd. Barnen roade sig med diverse tävlingar, pil- och ringkastning. Trots en inledande regnskur kom det cirka 80 personer – och vädret blev så småningom strålande.

Lördag 28 maj kl 10:00 Utflykt till Kloster
Inger Backlin guidade oss i Bruksmuseet och Klosters Herrgård, Besöket avslutades med kaffe och god rabarberpaj. 

Lördag 30 april traditionell Valborgsmässoeld

Bilder från 2005