Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2010

Fullsatt i Ingelsbo Bygdegård

I årets ”Sommarkväll i Ingelsbo” var det bryggarsonen, bankmannen och revyartisten Anders Forsgren som engagerade publiken i bygdegården. Han började med att riva av ett av sina nummer från Horndalsrevyn om när han sköt katta – eller försökte skjuta katta. Missen klarade sig förstås. Publiken var med på noterna och stortrivdes hela kvällen.

Anders visade sig ha många minnen, inte minst från bryggeriet i Fors och sitt liv som ishockeyfantast. Att vara målvakt i Dalarnas TV-pucklag var relativt okomplicerat jämfört med att  heja på Leksand när hans bank sponsrade Mora .  Han avslutade med att imitera ett antal politiker och andra personligheter från förr i tiden. Visst var det tacksammare  att imitera Fälldin, Palme och Bedrup än dagens tämligen slätstrukna kändisar.

Kvällen förgylldes också av de tre spelmännen Gunnar Kåks, Erik Johansson och Sture Nord. Förutom att ackompanjera Anders framförde de några stycken med mycket lokal anknytning. Erik berättade också hur det var att bli riksspelman på munspel vid 82 års ålder.  I nästa vecka finns han med vid Folkmusikfesten i Stjärnsund med munspelsskola.

Cirka 80 personer trivdes i bygdegården den här kvällen, se bilder nedan.

Den 3e juli 2010 samlades några på Söfringsbo Holme för en trevlig stund med fika och samvaro. Kanske var det blåsten som gjorde att inte fler tordes ge sig till sjöss?

Lördag 26 juni 2010 (Midsommardagen) kl 16:00 
Midsommarfest
 med majstångsresning, dans, lekar, servering. Visst finns det konkurrens om midsommarfirarna, men närmare 75 barn och vuxna fullföljer traditionerna att träffas i Ingelsbo Bygdegård på midsommardagen.

Lördag 12 juni 2010 kl 10:00 
Utflykt till Bensåsen och Erkefars ort

Fyra tappra samlades vid Bygdegården med kaffekorg och gott humör. Det hade regnat mer än 50 mm senaste 12 timmarna och det regnade fortfarande. Karl-Erik hade laddat med marschaller i Erkefars ort. Vi tog oss dit via leriga landsvägar och plaskade oss fram i gruvorten långt in i berget. Sedan var det gott med en kopp fika i vindskyddet vid tjärnen.

Torsdag 13 maj 2010 kl 10:00
Elva tappra trotsade regnet och vandrade runt Ingelsbosjön

Söndagen den 2 maj 2010 kl 10:00 var det årsmöte där det blev omval på alla funktionärer i styrelsen. Däremot flyttar vår hustomte Nils-Erik, han blev ersatt som stugvärd av Kent.

Efter förtäringen hålls ett extra årsmöte
där antogs nya stadgar enligt framlagt förslag

Fredag 30 april 2010 kl 20:00
Valborgsmässoeld med
 korvgrillning och sånger

Lördag 24 april 2010 kl 19:00 
Polskor och gammeldans. Spelmän, anordnat av Steglek

Onsdagen den 6 januari 2010 kl 16.00

Trots att det var nästan 30 grader kallt kom drygt 50 personer (hälften barn) till bygdegårdens traditionella julgransplundring. Visst var det kallt ute, men lekarna kring granen och kaffet som serverades värmde förstås. Som vanligt inleddes med ett dockspel innan vi dansade runt granen, fiskade i den populära fiskdammen och fick godispåsar av tomten. Sist men inte minst kastades granen ut i kylan innan man fick gå hem.

Bilder från 2010