Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2013

Fredag 26 juli 2013 kl 19:00

Sommarkväll i Ingelsbo
Inger Backlin: Livet i Kloster från Olai Blåå till nutid
Inger berättade med stor inlevelse om livet i Kloster med omnejd från 1600-talet till nutid. Det var många platser och personer som engagerade åhörare fick ta del av.

Musikalisk inramning med Benny Olsson, tidigare Dormsjöbo, och Kerstin Jansson. De spelade och sjöng omväxlande visor och country.

Sommarkväll 2013

 

 

Lördag 20 juli kl 14:00
Båtutflykt till Hälsingbo holme

Det kom båtar från Notudden, Dormsjö, Ingelsbo och Hälsingbo för att grilla korv och fika på Hälsingbo holme.

Men så enkel var det inte. Först skulle vi vända och vrida på Trautes trädpinnar för att klura ut träslagen. Sedan var det dags att promenera runt hela holmen, där hade hälsingborna hängt upp en tipspromenad på träden. Då först var det dags för fika och roliga historier!

Det blev en lyckad utflykt med lagom vackert väder!

Holmen 2013

      

Lördag 22 juni (Midsommardagen) kl 16:00
Midsommarfest 
med majstångsresning, dans, lekar, servering

Lördag 8 juni kl 14:00
Utflykt till Stjärnsund
Utflykten råkade bli samtidigt som invigningen av Husbyringens besökscentrum. Därför kom vårt program i bakgrunden men det blev ändå en trevlig dag för de av oss som var där!

Tisdag 30 april 2013 kl 20.00 var det  Valborgsmässoeld med korvgrillning och sånger.

ÅRSMÖTE Lördag den 27 april kl. 10:00
Återigen var årsmötet tämligen välbesökt. Styrelsen föryngras successivt, nu ersattes Lennart Gillman av Susanne  Sjöström som ordförande och Traute Lindenthal blev vald som ny ordinarie ledamot.

Därutöver är Gunnel Waernér, Karl-Erik Sjöström och Ulla-Britt Aura kvar som ordinarie styrelseledamöter.

Verksamheten rullar vidare med gamla och nya aktiviteter som framgår av  ovanstående anslagstavla och aktivitetsprogram!

Söndag 6 jan 2013 (Trettondagen) 
Julgransplundring
Trettondag jul 2013 var det dags för den julfest som hade premiär i Ingelsbo år 1933, då i regi av IOGT-logen Vår Förening. Festen firade alltså 80-årsjubileum i år. Julgransplundringen har sedan ordnats varje år, veterligen har den ställts in endast två gånger.

Formerna är desamma nu som då, med tonvikt på dans kring granen, servering och tomtebesök. De nyheter som IBFF infört efter övertagandet av lokalen och därmed arrangemanget är Traute Lindenthals dockspel som inleder festen. Rekvisitan hade hon med sig då hon flyttade från Tyskland till Sverige och sedan hamnade i Ingelsbo för 30 år sedan. Det fascinerande är, att alla barn sitter helt tysta och stilla under dockspelet.

Röra på sig får de göra efteråt, då dansen kring granen vidtar. Till dansen spelade, som så många år förut, Sune Karlsson och Erland Gustafsson. Festen avslutades med att alla hjälptes åt att plundra granen och slänga ut den, under stoj och glam. (Från Gunnels reportage i Södran). 

Julgransplundring 2013

     

Lördag 5 jan 2013  (Trettondagsafton)
Polskor och gammaldans. Spelmän.