Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2011

Fredag 29 juli, kl 19:00 
Sommarkväll i Ingelsbo med Staffan Rönnegård:

”Från busliv i Garpenberg till sjömansliv ute i världen”. Så lydde rubriken för årets traditionella kulturkväll i Ingelsbo Bygdegård. Det var prästsonen Staffan Rönnegård, uppvuxen i Garpenberg, som inför ett 100-tal engagerade besökare berättade minnen från barndomen. Det var allt ifrån ofarligare rackartyg till att smygröka på holmen i Dammsjön, så att brandkåren fick rycka ut.

Efter kaffepausen delade Staffan med sig av sina erfarenheter som sjömans- och turistpräst i London, Australien, Teneriffa och Rhodos. Publiken fick höra en blandning av dråpliga episoder och hjärtknipande exempel på möten med olika och ibland tragiska människoöden. Det fanns dock många tillfällen, då Staffan kunde vara till ovärderlig hjälp för svenskar i förskingringen, som av olika anledningar råkat i trångmål.

För den musikaliska inramningen svarade Bojan Krogh med visor till gitarr och dottern Alva, 14 år, som förtjänstfullt trakterade bastuba.

Sommarkväll 2011

    

 

 

Lördag 2 juli, kl 14:00 
Båtutflykt till Hälsingbo holme

Bortåt 30 personer samlades på holmen för tipspromenad, allsång och båttävling ”Holmen Runt”. Ett förträffligt arrangemang av Hälsingbo-folket.

 

Lördag 25 juni, kl 16:00  
Midsommardagen var det  dags för den traditionella midsommarfesten i Ingelsbo Bygdegård. Trots hotet från regnskurar var det drygt 100 personer som dansade kring majstången och lät sig väl smaka av kaffe och bullar. Österrikiska Schuhplattlergruppen avslutade sin turné i södra Dalarna med dansuppvisning just i Ingelsbo Bygdegård.

Midsommar 2011

Midsommar i Ingelsbo

       

Lördag 21 maj, kl 10:00 
Utflykt till gruvlaven i Intrånget

Roland Gruvsjö berättade för cirka 40 personer om Intrånget förr och nu. Det blev extra intressant då ett antal gamla intrångsbor kunde utbyta många minnen med varandra. De som kunde och vågade kunde gå upp i gruvlaven och titta på en fantastisk utsikt.

ÅRSMÖTE Lördag 7 maj kl 14.00:
Efter 14 år som ordförande avgick Karl-Erik som ordförande  (men är kvar i styrelsen) och efterträddes av Lennart Gillman. Ny i styrelsen blev Susanne Sjöström, övriga funktionärer omvaldes.

Lördag 30 april 2011 kl 20:00
Valborgsmässoeld Korvgrillning och sånger

Torsdag 6 januari 2011 kl 16:00
Julgransplundring 

Visst är det något visst med julgransplundringen i Ingelsbo Bygdegård. Genom snögloppet kom det som vanligt många unga och lite äldre (bortåt 50 pers) till Ingelsbo för att dansa ut julen. Här bjöds på dockspel, dans kring granen, fiskdamm och mycket glam och stoj ända tills granen kläddes av och kastades ut i snön.

Julgransplundring 2011