Till Riksförbundet
Gå till distrikt

2004

Vid årsmötet 2005-02-26 omvaldes alla nyckelpersoner och årets aktiviteter diskuterades.

Lördag 8 januari 2005 kl 16:00
var det julgransplundring i Ingelsbo bygdegård enligt gammal god tradition. Festen följer fortfarande de gamla sedvänjorna från den tiden då farmor var ung. Den inleddes med ett dockspel, sedan dansades runt granen, det fiskades i den populära fiskdammen och självklart kom tomten med godispåsar. Sist men inte minst kastades granen ut i regnet innan man fick gå hem.

Lördag 21 augusti kl 18:00
Höstfesten samlade över 60 personer till en mycket trivsam kväll i bygdegården med god mat och superb underhållning.

Fredag 30 juli kl 19:30 Sommarkväll i Ingelsbo
I Ingelsbo hade i fredags bygdegårdsföreningen traditionsenligt sin Sommarkväll i Ingelsbo. I den vackra sommarkvällen hade drygt 60 musikintresserade bänkat sig for all lyssna till Yngve Åkerberg, smålänningen som via Stockholm på äldre da’r på fritiden etablerat sig I Hummelbo, där han tillsammans med sin hustru Åsa nu är ägare till hustruns fars föräldrahem. Kvällen utformades till en musikalisk resa genom Sverige med avstickare till många andra länder och genom musikens frejdiga och okonventionella värld. Yngve Åkerberg berättade med stor inlevelse många dråpiga minnen och illustrerade sin framställning med musikaliska inslag av olika genrer från sitt långa och rika liv som musiker inom olika orkestrar som t.ex. Sveriges Radios underhållningsorkester. Den entusiastiska publiken var hela tiden med på noterna och visade sin uppskattning genom långa och varma applåder.
Söndag 11 juli kl 14:00 Kanot/båtutflykt
Mellan regnskurarna samlades ett 20-tal av oss vid södra stranden av Byråsjön. De flesta fuskade lite och åkte bil dit, därför tog vi frågesporten inomhus. Utomhus kastades stövlar, blåstes på pingisboll och slängdes ring på spik.

Lördag 26 juni (Midsommardagen) kl 18:00 var det som vanligt majstångsresning, dans, lekar, servering. Trots ihållande regnskurar och fotboll på TV kom det bortåt hundra personer – och vädret blev så småningom strålande.

Lördag 29 maj kl 10:00 Utflykt till Silfhytteå
Louise Larsson guidade oss i Stjärnsunds kyrka, Silfhytteå och Garpgruvan (vid Stigsbo).  Om du vill veta mer om Silfhytteå,

Fredag 30 april kl 20:00 Valborgsmässoeld