Årets bygdegårdsförening i Stockholms län

2017 infördes utmärkelsen Årets bygdegårdsförening i Stockholms län. Distriktsstyrelsen fatta beslut under februari månad. Alla föreningar kan ansöka om att bli Årets bygdegårdsförening. Utmärkelsen delas ut årligen på distriktsstämman.

Årets bygdegårdsförening 2019

Åretsa bygdegårdsförening 2019: Över Enhörna bygdegårdsförening med motiveringen: “För ert initiativ att ta över bygdegården, initiera och genomföra en omfattande upprustning och därtill erbjuda en bredd av aktiviteter.”

Årets bygdegårdsförening 2018

Årets bygdegårdsförening 2018: Singö bygdegårdsförening med motiveringen: “För arbetet med att vara en aktiv och attraktiv mötesplats på Singö och för initiativen att satsa på barn och unga som bland lett fram till att en ungdoms kommitté startat under 2017.”

Årets bygdegårdsförening 2017

Årets bygdegårdsförening 2017: Värmdö bygdegård, Hemmesta men motiveringen: “En aktiv förening som erbjuder en väl fungerande allmän
samlingslokal. Erbjuder bygdens folk mötesplatser i form av event som olika marknader och hemvist för flera föreningar. En styrelse som arbetar för utveckling av såväl bygden som bygdegården.  En god förebild för länets bygdegårdsföreningar.”