Bilder från aktiviteter 2018

År 2018 hade vi som brukligt ett antal föreläsningar och andra aktiviteter.

Förnyelse i Bygdegården! Tack vare ett stöd på 30000 kr från Sparbanksstiftelsen, Glimåkra, så kunde en ny ljudanläggning, datakanon och hörselslinga installeras. Dessutom så har bygdegården fått en hjärtstartare från Ö. Göinge kommun. Vi är tacksamma för dessa bidrag som gjort installationerna möjliga.

Arrangemang 2018 i urval

Februari ”Himmel & Helvete- En vandirng i Nepals berg”
Många kom till Boalts bygdegård för att lyssna till Bengt och Saras dramatiska upplevelser i Nepals berg när de drabbades av jordbävning. Först ett halvår efter händelsen klarade Sara av att se på bilderna som de tagit därifrån.

Karl Xl härjningar i trakterna runt Boalt

Den 4 april var det 92 åhörare i Bygdegården. Nästan fullt hus! Varför då? Jo, de kom för att lyssna på Sixten Svensson, Kylen, när han berättade om snapphanetiden och Karl Xl härjningar i våra trakter på 1600-talet. Man får vara tacksam för att man inte levde då. Risken hade varit stor att man inte överlevt. En fruktansvärt grym tid.

Sex månader i Afghanistan

Den 23 aug. startade höstens föreläsningar med ”Sex månader i Afghanistan – en personlig reflektion av överste Magnus Liljegren” som tjänstgjorde i en amerikansk flottilj. Hans uppgift var att utgöra mentor åt afghanska flygvapnets ledning.Han berättade och visade bilder om sina personliga erfarenheter kring bl.a. uppdraget, säkerheten och situationen i Afghanistan.

 

Teater i bygdegården!

Vid 4 olika tillfällen kunde man i november se och uppleva ”Kuppmakarna” spela sin egenskapade teater ”Kärleksört”Ett drama om hur det kunde gestalta sig på gårdarna förr i tiden. Dramat fick ett mycket överraskande slut. Många tog chansen att se dramat och efteråt köpa lite kaffe av bygdeföreningen.