Bilder från aktiviteter 2019

Verksamheten under 2019

17 januari ”4 dagars resa i Klippiga bergen”

Bittes alltid lika goda kakor

Ingrid Johansson, Färgeshult, visade bilder och berättade om flera fantastiska platser i Kanadensiska Klippiga bergen. Det var en 4 dagar lång tur med bil genom bergen med många hänförande vyer över berg och sagolika sjöar. En resa som gett många upplevelser och minnen.

 

 

 

14 februari. ”Trubadurafton” med Mikael Ela Vinda från Asarum,  tidigare bosatt i Lönsboda,  medverkade i Bygdegården och underhöll med country- och folkmusik samt svenska visor. Hans anförande väckte jubel och han lovade att återkomma vid ett annat tillfälle längre fram. Det är vi verkligen mycket tacksamma för.

LIVET PÅ SANATORIET
Den 14 mars berättade Kjell-Åke Nilsson från Osby hur det var att ligga på Broby Sanatorium åren 1949- 1950. Det var en tid då många drabbades av TBC och blev isolerade och behandlade på sanatoriet. Många barn fanns där som fick klara sig utan sin familj. Säkert jobbigt och svårt. Kjell-Åke hade turen att överleva och kunde ge oss glimtar av livet på sanatoriet. man är tacksam för att TBC inte är så vanligt längre.