Bakgrundsbild

Bygdegården

Vår bygdegård ligger naturskönt på en höjd med utsikt över Ljusnan i Flästa by strax norr om Bollnäs i Hälsingland.  För oss är meningen med en samlingslokal att den ska kunna nyttjas av andra föreningar, privatpersoner och andra sammanslutningar, för möten, fester och utställningar mm. 

Lokalen svarar upp till de allra flesta behov som kan dyka upp när det gäller en samlingslokal. Vi hyr ut bygdegården för födelsedagskalas för alla möjliga åldrar, bröllopsfester och barndop samt kurser av olika slag och möten för såväl stora som små grupper.  Som mest tar stora salen 130 sittande gäster i teatersittning. Vid bordsdukning ryms ca 80 sittande personer.   

Scen, Ljud/Bild: Vi har en professionell ljudanläggning med mixerbord och en takmonterad dataprojektor. Scenen rymmer ca 20 personer och vi har nyligen monterat tygdekorationer/draperier och en flerfärgad, reglerbar scenbelysning. Tekniken är i toppklass för den lilla såväl som den storatillställningen. 

Köket: har en komplett uppsättning av porslin, bestick, glas för ca 140 personer och en snabbdiskande diskmaskin.  

Tillgänglighet: Helt nyligen byggdes en tillgänglighetsanpassad entré med rullstolsramp och elmanövrerad dörröppnare. I entréplanet finns en handikapptoalett (RWC). I källarplanet är de två toaletterna och hallen helt nyrenoverade. En toa är så rymlig att den kan användas för rullstolsburna personer.

Aktivitet: I källarplanet finns en lokal på ca 80 kvm passande för lekar, bordtennis, barndans, gymnastik och innebandy.

Parkering för ca 50 bilar finns i direkt anslutning till Bygdegården.

På sjösidan finns en ståtlig altan på cirka 40 kvm med utemöbler och en fantastisk utsikt över Ljusnan – en extraordinär uteplats för fest under fina sommarkvällar.