Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om bygdegården

Om bygdegården

Välkommen till vår fina bygdegård som ligger mitt i det vackra landskapet. Med en rogivande utsikt över sjön och nära till samhället är vi en perfekt träffpunkt för föreningar, privatpersoner och företag i bygden.

   

 

Vi är en ideell förening och arbetsgivare i södra Dalarna som bevarar, driver och utvecklar ortens gamla brukspark.
Parkena omfattar ett större grönområde samt ett flertal byggnader, i vilka vi bland annat bedriver caféverksamhet sommartid.
Hos oss kan du även spela minigolf och boule, eller varför inte hyra bruksmässen för fest, konferens eller möten.
Bruksmuséet är öppet dagligen under Bruksdagarna, och visar brukets och ortens historia.

Parkens verksamhet och skötsel ordnas av föreningens styrelse och medlemmar, med visst ekonomiskt stöd av Avesta Kommun- vilket är helt avgörande för parkens fortlevnad.
Det är endast med gemensamma krafter och idéer vi kan bevara parken och utveckla verksamheten, och skapa möjligheter att restaurera de gamla byggnaderna!

Här på hemsidan kommer ni att hitta information om bl.a. bygden, hur man bokar och vilka evenemang vi har på gång. Under länken Boka bygdegård hittar du några fina foton, från ett par bröllop i parken. Horndals Brukspark är ett utmärkt plats för ett annorlunda bröllop.

Spara gärna denna sida som en favorit och titta in då och då. Lämna också gärna en kommentar och säg vad tycker om vår nya sida.

Vi hälsar vi alla gamla och nya besökare hjärtligt välkomna, vi ses!