Österäng ”En jävla röst”

Tid: Söndagen den 1 oktober klockan 16:00

Plats: Österängs Bygdegård
Kostnad: 290 kronor inklusive soppa med bröd och kaffe med dopp!
Biljetter bokas via Nortic.se, Medborgarkontoret i Götene 0511-38 60 01 eller via Monica Ekblad 0708-66 19 87 (betalas via swish).

Musikberättelse ”En jävla röst
En musikberättelse om Ester Blenda Nordström – banbrytande wallraffande journalist och författare, tillsammans med Hanna Sundblad och musikerna Mikael Dalemo och Johan Sundström ned sånger, berättelser, tidsenlig rekvisita och en glimt i ögat skildras en orädd, karismatisk kvinna. Hon som anses vara Sveriges första wallraffande reporter, klär sig i byxor och slips då kvinnor har långklänning, kör motorcykel och skålar med grabbarna på Gyldene Freden, blir krigshjälte, reser jorden runt och ger röst åt dom sällan hörda. De närmaste kallar henne ett yrväder och ”ett jävla solsken” men hon kämpar också mot ett inre mörker. Det är även en berättelse om en tid då kvinnor kämpar för rösträtt, samkönad kärlek är straffbar och Sverige är ett klassindelat land där de längst ner på samhällsstegen har svårt att komma till tals.
Föreställningen är inspirerad av Fatima Bremers bok ”Ett jävla solsken”. Sånger och texter: Hanna Sundblad, Eva Dahlgren, Christina Kjellson, Sofia Karlsson, Mikael Wiehe, Solovjov/Matusovskij.
Arrangör: Österängs Bygdegårdsförening i samarbete med Götene kommun.