Krisstöd till samlingslokaler

I höstas (2020) blev det möjligt att söka stöd från en pott om 75 statliga miljoner i riktat krisstöd för bygdegårdsföreningar baserat på att de tillhandahåller samlingslokaler. Efter en osedvanligt snabb handläggning av BR och Boverket kom ett beslut strax för jul. Nu i januari 2021 betalades pengarna ut till lokalföreningarna. I vårt distrikt är det 24 föreningar som sökt och fått stödet. Totalt blev det 573 000 kr för bygdegårdar i länet eller i genomsnitt 24 000 kr för dem som fått del av stödet.