Bakgrundsbild
  • Hem

Om distriktet

Skånes bygdegårdsdistrikt består av 55 föreningar som är anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund.

Huvudbild
Årets bygdegård 2018

Bygdegårdsdistriktet arbetar för samordning och utbildning för föreningarna samt att nå ut med olika kulturaktiviteter. En annan viktig funktion är rådgivning kring bygg- och försäkringsfrågor.

Distriktet leds av en styrelsen som arbetar ideellt. Adresser till kontaktpersoner hittar man under ”Kontakta oss”.

Bygdegårdsföreningarna arbetar med att tillhandahålla bra samlingslokaler för bygdens folk och drivs i regel som ideell förening.

Engagemanget från föreningslivet på orten har stor betydelse för detta arbete.

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna allmänna samlingslokaler som är öppna för alla – med en demokratisk värdegrund.

Vi hälsar Er välkomna till våra bygdegårdar!

Karin Olsson
Distriktsordförande