Kultur 2021

Händer i våra bygdegårdar höst 2021vår 2022

Nu är det dags att starta upp kulturverksamheten på våra bygdegårdar. Dock är det fortfarande bra att hålla avstånd och tvätta händerna. Vi har några kulturtips att som kan vara en mjukstart. Kontakta gärna oss eller våra samarbetspartner.

Bygdegårdsdistriktet har tagit ett beslut att höja förlustgarantin till 2500kr, ansökningsblanketten hittar ni på distriktets hemsida: Förlustgaranti

Hösten 2021

Arrangemangstips:

Hallands Bildningsförbund har ett rikligt utbud i sin programkatalog, kontakt se nedan.

Via Hallands Bildningsförbund kan man boka en spännande berättelse ”Stavbäckaskräddaren” som utspelar sig i Falkenberg. Bo Liljedahl och Henrik Murdock berättar historien om när en huvudlös kropp som hittades i Ätran och skräddaren blir anklagad att han mördat sin gesäll – men är han skyldig? Pris 3000:- Bokning och mer information Hallands Bildningsförbund.

Teater Halland:

Barn/familjeföreställning ”Leka är lag” är en föreställning om Barnkonventionen när barnen själva får bestämma. Lekar påbörjas när orden tryter, sånger bubblar fram när det är lättare att sjunga sitt svar. Bokas via Teater Halland, gäller i första hand vecka 44.

Pris för bygdegårdar 2000:-  Distriktet subventionerar 3000:-

”Brevbäraren som försvann” är en historia om en lång, rödhårig 27-årig brevbärare som en dag plötsligt gick upp i rök. På måndagsmorgonen dök han aldrig upp på jobbet. Vad hände med Bosse Jansson? Hur kan en människa upphöra att existera eller var han trött på livet? Bokas via Hallands Bildningsförbund. Pris 3000:-

Hösten 2022 ger Teater Halland en bygdegårdsdeckare ”Inom familjen” som är en härlig klassisk deckarhistoria med Agatha Christie vibbar. Mer info kommer.

Årets upplaga av (X)sites
Upplev konst längs cykelleder

Vi är stolta att kunna presentera årets upplaga av (X)sites landartutställning och de spännande konstnärer som juryn har valt ut för årets utställning. Se lista nedan för konstnärer och platser. Just i år har vi valt att arbeta med svenskbaserade konstnärer p g a pandemin. Upplev konst längs cykellederna Kattegattleden och Sjuhäradsrundan mellan 22 jun – 7 nov 2021!
Platser och konstnärer

Vässa Pennan
Vässa pennan är en utställning med över 70 satirteckningar. En utställning för demokrati och yttrandefrihet på resa genom hela landet till medlemsföreningar i Bygdegårdarnas Riksförbund.
Utställningen kommer till Halland när Corona restriktionerna är över.

Arrangemangstips:
Hallands Bildningsförbund har ett stort utbud av musik, teater och föreläsningar. Se deras katalog

Kontaktuppgifter:

Teater Halland, Elisabet von Knorring 0340-54 22 94, elisabet.von.knorring@teaterhalland.se
Hallands Bildningsförbund, 035-17 77 73 bokningar@hbf.se www.hbf.se
Kungsbacka Teaterförening, Åsa Peterson,  asa.peterson@kungsbacka.se
Varbergs Teaterförening, Carina Lundahl, 0736-99 12 65, varbergs.tf@seaside.se
Falkenberg Teaterförening, Frida Thonäng, 0706-35 94 26, falkenberg.tf@riksteatern.se
Halmstad Teaterförening, Björn Ericsson, 0768-36 26 26, boe.ericson@hotmail.com
Laholm – kontakta Carina Lundahl se ovan