Bakgrundsbild

Dan före Dalforsdagen

Sillen är redo för grillen, kakorna bakade och bullarna rullade – men än är det mycket som ska fixas. Dalfors bygdegård sjuder av aktivitet dan före dan.

Bord, bänkar och tält ska ställas i ordning, loppisen förberedas. Tipspromenaden sättas ut, skyltar vid vägen.

Och sedan, på själva Dalforsdagen, är grillarna här redan sju på morgonen. En nödvändighet om det ska finnas glödstekt sill till alla när serveringen öppnar klockan elva.

Sno gärna recepten!

Kakbordet blir välfyllt: 22 sorter räknar vi in dan-före-dan. Recept finns om du blir sugen på att baka själv.

När 22 sorter ska dukas fram måste kakfaten ha flera våningar. Susanne Börjehag förbereder i sällskap med dottern Esther, 3.
Bänkar bärs fram för dem som vill sitta ute. Det blir ju alltid vackert väder på Dalforsdagen, som vi vet. Lennart Hansson, Anders Bohman och Hasse Sjödén hjälps åt.
Stina Östlund och Kristina Bohman sköter dukningen inomhus.
Blommor på borden ska det vara. Det hjälper Ellie, 3 år, till med.
Lisa Hansson fixar med blommorna. I morgon står hon vid sillgrillen.
Förutom de som själva ställer upp stånd utanför bygdegården har föreningen också egna loppisbord med skänkta saker. Birgitta Kax Stenberg, Gunilla Georgsdotter och Uta Riehl sorterar bland grejerna.

Mer om årets Dalforsdag kan du läsa här.