Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Information till våra föreningar februari 2022

Info i PDF klicka HÄR


Nu går vi mot ljusare tider!

Så efterlängtat besked för oss, att samhället kan öppnas upp igen och att vi får möta våren i bygdegården. Det känns skönt men givetvis kommer det bli lite ovant i början.

Ett annat efterlängtat besked som vi har fått är att Riksdagen har beslutat om 60 miljoner kronor i riktat krisstöd till allmänna samlingslokaler. Hur utformningen och när ansökningstiden startar vet vi inget om i skrivande stund.

Från Bygdegårdsdistriktet har vi kort lite information till er som vi vill upplysa er om.

Digital informationsträff om vilka möjligheter det finns till stöd för arrangemang. Träffen är onsdagen den 23:e februari kl 18-20. Mera information och anmälan i bifogad pdf.

Föreningarnas årsmöte ska genomföras digitalt eller fysiskt före 28:e februari som det står i våra stadgar.

Årsrapporteringen ska vara inne till förbundet senast den 15:e mars. (Tänk på att tidigare år har de som har gjort årsrapporteringen även haft möjlighet att kunna söka krisstöd, vilka kriterier som finns i år vet vi ej i skrivande stund)

Utmärkelse Silvernålen, har ni någon i er förening som bör få denna utmärkelse så ska den vara nominerad till distriktet senast den 10 februari

Motioner, ska vara distriktet tillhanda senast den 15 mars

Ansökningsomgång 5 SAMSAM, glöm inte bort att skicka in ansökan för era arrangemang under vintern senast den 20:e februari.

-Riksteaterns Utbudsdag 2022 är i år digital och öppnas lördagen den 5:e februari. Följ dessa länkar för att ta del av utbudet.

https://www.utbudsdag.se/

https://www.facebook.com/utbudsdag

 

Med vänlig hälsning

Bygdegårdsdistriktet