Välkommen till Ramhäll!

”I hjärtat av Uppland ligger Ramhäll. Riksäpplet Uppland har också sitt kärnhus här, i form av en numera nedlagd gruva.” Med dessa träffande ord har Per Danielsson, en av föreningens tidigare ordförande, beskrivit Ramhäll.

Välkommen till vår fina bygdegård – den perfekta träffpunkten för föreningar, privatpersoner och företag i bygden. Från denna unika byggnad har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening sin utgångspunkt.

RAMHÄLL

Ramhäll ligger 4 mil från Uppsala och 1½ mil från Alunda respektive Österbybruk. En liten by uppbyggd kring en gammal gruva - med vackra omgivningar, miljöer med gruv- och järnvägslämningar samt andra sevärdheter, Rastens Jularbomuseum, Rastsjöns badplats och närhet till Upplands alla vallonbruk.

Följ med SVT in i Ramhälls gruva!

BYGDEGÅRD

Mitt i byn Ramhäll ligger Ramhälls Bygdegård, den numera nedlagda gamla skolan från 1880-talet, där det bl a finns en bevarad gammaldags skolsal från början av 1900-talet, en utställning med fotografier och föremål från tiden när Ramhälls gruvor var i drift, en samling träskulpturer tillverkade i Ramhäll, samt en utställningsmonter med gamla kläder från trakten.

Se våra aktiviteter!

FÖRENING

Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening, startad som Ramhälls Byagille 1985, är både en bygdegårds- och en hembygdsförening, som anordnar många uppskattade aktiviteter under hela året. Föreningen har under badsäsongen hand om tillsynen av Rastsjöns badplats, och anordnar gruvvandringar vid Ramhälls gruvor.

Vill du bli medlem?

DET HÄNDER I RAMHÄLL:

Aktuella aktiviteter

RAMHÄLL I MEDIA

Följ med SVT Uppland till tre övergivna platser i Uppland!

Se SVT-klipp

ÅRSMÖTE 2021

Årsmötet hölls den 22 augusti

Årsmöteshandlingar

15 DECEMBER

Styrelsemöte kl 18

GOD JUL!

Vill du bli medlem?

Ramhälls Secondhand

Information angående covid-19

Stora lättnader i restriktionerna gäller från 29 september, vilket gör det möjligt att anordna fysiska aktiviteter i bygdegården igen. Styrelsen håller sej fortsatt uppdaterad om och följer myndigheternas rekommendationer.

Läs mer på Bygdegårdarnas Riksförbunds hemsida!

Samarbeten:

Bygdegårdarnas Riksförbund, Sveriges Hembygdsförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, ArbetSam och Visit Roslagen, samt är en del av Vallonbruken.

Ramhälls hemsida uppdateras kontinuerligt!

Uppdaterad 2021-12-06

Om du inte hittar det du söker, kontakta oss via e-post!

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna, allmänna samlingslokaler som är öppna för alla med en demokratisk värdegrund.