Välkommen till Ramhäll!

”I hjärtat av Uppland ligger Ramhäll. Riksäpplet Uppland har också sitt kärnhus här, i form av en numera nedlagd gruva.” Med dessa träffande ord har Per Danielsson, en av föreningens tidigare ordförande, beskrivit Ramhäll.

Välkommen till vår fina bygdegård – den perfekta träffpunkten för föreningar, privatpersoner och företag i bygden. Från denna unika byggnad har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening sin utgångspunkt.

RAMHÄLL

Ramhäll ligger 4 mil från Uppsala och 1½ mil från Alunda respektive Österbybruk. Vackra omgivningar, gamla miljöer med gruv- och järnvägs-lämningar, sevärdheter, Rastens Jularbomuseum, Rastsjöns badplats och närhet till Upplands alla vallonbruk.

BYGDEGÅRDEN

Mitt i byn Ramhäll ligger Ramhälls Bygdegård, den numera nedlagda gamla skolan från 1880-talet, där det bl a finns en bevarad gammaldags skolsal från början av 1900-talet, en utställning med fotografier och föremål från tiden när Ramhälls gruvor var i drift, en samling träskulpturer tillverkade i Ramhäll, samt en utställningsmonter med gamla kläder från trakten.

FÖRENINGEN

Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening, startad som Ramhälls Byagille 1985, är både en bygdegårds- och en hembygdsförening, som anordnar många uppskattade aktiviteter under hela året. Föreningen har under badsäsongen hand om tillsynen av Rastsjöns badplats, och anordnar gruvvandringar vid Ramhälls gruvor.

Detta händer i Ramhäll!

Lördagen den 27 oktober:

Bokbytardag & Loppis kl 11.00-15.00.

Läs mer här!

Onsdagen den 31 oktober:

Styrelsemöte kl 17.30.

Lördagen den 10 november:

Tillverkning av bockar och kransar kl 14.00.

Lördagen den 24 november:

Julloppis.

Lördagen den 15 december:

Julbuffé kl 17.30.

Denna hemsida är under utveckling!

Ramhälls hemsida kommr successivt att kompletteras med all information som den gamla hemsidan innehöll. Vi ber om ursäkt om du just nu inte hittar det du söker - välkommen tillbaka!

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna, allmänna samlingslokaler som är öppna för alla - med en demokratisk värdegrund.