Information angående covid-19

Med anledning av risken för spridning av coronaviruset kan planerade möten och aktiviteter ställas in eller skjutas på framtiden. Styrelsen håller sej uppdaterad om och följer myndigheternas rekommendationer. Förändringar kan ske mycket snabbt, varför vi ber besökare att följa oss på hemsida och Facebook för aktuell info.

Läs mer på Bygdegårdarnas Riksförbunds hemsida!

Välkommen till Ramhäll!

”I hjärtat av Uppland ligger Ramhäll. Riksäpplet Uppland har också sitt kärnhus här, i form av en numera nedlagd gruva.” Med dessa träffande ord har Per Danielsson, en av föreningens tidigare ordförande, beskrivit Ramhäll.

Välkommen till vår fina bygdegård – den perfekta träffpunkten för föreningar, privatpersoner och företag i bygden. Från denna unika byggnad har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening sin utgångspunkt.

RAMHÄLL

Ramhäll ligger 4 mil från Uppsala och 1½ mil från Alunda respektive Österbybruk. En liten by uppbyggd kring en gammal gruva - med vackra omgivningar, miljöer med gruv- och järnvägslämningar samt andra sevärdheter, Rastens Jularbomuseum, Rastsjöns badplats och närhet till Upplands alla vallonbruk.

Följ med SVT in i Ramhälls gruva!

BYGDEGÅRD

Mitt i byn Ramhäll ligger Ramhälls Bygdegård, den numera nedlagda gamla skolan från 1880-talet, där det bl a finns en bevarad gammaldags skolsal från början av 1900-talet, en utställning med fotografier och föremål från tiden när Ramhälls gruvor var i drift, en samling träskulpturer tillverkade i Ramhäll, samt en utställningsmonter med gamla kläder från trakten.

FÖRENING

Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening, startad som Ramhälls Byagille 1985, är både en bygdegårds- och en hembygdsförening, som anordnar många uppskattade aktiviteter under hela året. Föreningen har under badsäsongen hand om tillsynen av Rastsjöns badplats, och anordnar gruvvandringar vid Ramhälls gruvor.

Vill du bli medlem?

Aktuellt i Ramhäll:

AKTIVITETER

Alla ordinarie aktiviteter är för tillfället inställda pga risken för spridning av coronaviruset!

Preliminära aktiviteter!

ÅRSMÖTE

Årsmötet 2020 hölls den 2 augusti.

Se dokument från årsmötet 2020!

Vill du bli medlem?

Vinterbada i Rastsjön

Det finns en uppsågad isvak vid badstegen längst ut på bryggan. Alla vinterbadare hälsas varmt (?😱?) välkomna - sprid gärna vidare till andra intresserade, och hjälp till att hålla isvaken öppen! Vägen till Rastsjöbadet plogas samtidigt som vägen genom Ramhäll.

Samarbeten:

Bygdegårdarnas Riksförbund, Sveriges Hembygdsförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, ArbetSam och Visit Roslagen, samt är en del av Vallonbruken.

Ramhälls hemsida uppdateras kontinuerligt!

Uppdaterad 2021-02-21

Om du inte hittar det du söker, kontakta oss via e-post!

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna, allmänna samlingslokaler som är öppna för alla - med en demokratisk värdegrund.