Välkommen till Ramhäll!

”I hjärtat av Uppland ligger Ramhäll. Riksäpplet Uppland har också sitt kärnhus här, i form av en numera nedlagd gruva.” Med dessa träffande ord har Per Danielsson, en av föreningens tidigare ordförande, beskrivit Ramhäll.

Välkommen till vår fina bygdegård – den perfekta träffpunkten för föreningar, privatpersoner och företag i bygden. Från denna unika byggnad har Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening sin utgångspunkt.

RAMHÄLL

Ramhäll ligger 4 mil från Uppsala och 1½ mil från Alunda respektive Österbybruk. En liten by uppbyggd kring en gammal gruva - med vackra omgivningar, miljöer med gruv- och järnvägslämningar samt andra sevärdheter, Rastens Jularbomuseum, Rastsjöns badplats och närhet till Upplands alla vallonbruk.

BYGDEGÅRD

Mitt i byn Ramhäll ligger Ramhälls Bygdegård, den numera nedlagda gamla skolan från 1880-talet, där det bl a finns en bevarad gammaldags skolsal från början av 1900-talet, en utställning med fotografier och föremål från tiden när Ramhälls gruvor var i drift, en samling träskulpturer tillverkade i Ramhäll, samt en utställningsmonter med gamla kläder från trakten.

FÖRENING

Ramhälls Bygdegårds- och Hembygdsförening, startad som Ramhälls Byagille 1985, är både en bygdegårds- och en hembygdsförening, som anordnar många uppskattade aktiviteter under hela året. Föreningen har under badsäsongen hand om tillsynen av Rastsjöns badplats, och anordnar gruvvandringar vid Ramhälls gruvor.

Vill du bli medlem?

Detta händer i Ramhäll!

Söndagen den 24 mars:

Årsmöte kl 12.00.

Läs mer och se årsmöteshandlingar!

Söndagen den 24 mars:

Konstituerande styrelsemöte efter årsmötet.

Söndagen den 7 april:

Städdag kl 11.00.

Fredagen den 19 april:

Äggsexa kl 17.30.

Tisdagen den 30 april:

Valborgsfirande kl 19.00.

Denna hemsida är under utveckling!

Ramhälls hemsida kommr successivt att kompletteras med all information som den gamla hemsidan innehöll. Vi ber om ursäkt om du just nu inte hittar det du söker - välkommen tillbaka!

Uppdaterad 2019-03-21

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna, allmänna samlingslokaler som är öppna för alla - med en demokratisk värdegrund.