Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

Hänt 2016

23. april Bystädning. Se affisch med slutlig info på anslagstavlorna i Refsnäs. Info meddelas även via email.

30. april Traditionellt Valborgsfirande på Båtsholmen. Kl 2100 tändsbrasan och med början kl 2115 sjungs våren in. (mer info under ”Nyheter”

6. maj RFF årsstämma i Baracken kl 1600.

Den 6/1 samlades ca 80 personer i bygdegården Baracken i Räfsnäs för att lyssna på Rasmus information om sjöräddningssällskapets insatser (Gula Båtarna) i samband med flyktingströmmarna över Medelhavet.

Det var en gripande berättelse om flyktingarnas situation i området. Räddningsuppdragen utgår från den grekiska ön Samos och väntas pågå ca 6 månader.

Välkomna att titta på fotografier från Refsnäs och på en film om rospiggar från 1942!

Lördagen den 05 mars öppnade vi dörrarna klockan 18.00 till Baracken för alla som vill komma och titta på gamla fotografier från miljöer och personer i Refsnäs! Alla som kan tänka sig att bidra med att låna ut fotografier för kvällen är välkomna att kontakta Östen Österberg på mobilnummer 0733-979475 eller email ka.mohlin@telia.com.

Klockan 19.30 tittar vi på den gamla filmen ¨Rospiggar¨. Filmen bygger på Albert Engströmshistorier från skärgården.

Det kommer att finnas saft, kaffe och kaka. Den som vill ha något annat att konsumera får gärna medföra det själv!

Evenemanget kostar 30 kronor per person, barn under 15 år går in gratis!

Under sportlovsveckan står Baracken till förfogande för sportlovslediga barn och ungdomar i byn från och med lördag 27 februari t.o.m. fredag 04 mars.

¨Haka på i spåret¨ är en aktivitet på förmiddagen den 05 mars (kl.10.30), Inställt p g a  snöbrist.

Välkomna!

24. juni Traditionellt midsommarfirande på Båtsholmen kl 1400.

9. juli Hamnfest Refsnäs. Samarrangemang med Sjöräddningsstationen och Byalaget på Båtsholmen innefattande sjöräddningsuppvisning, loppmarknad, lotterier m m.

Under juli Barndisco i Baracken.

17.sept  Vi besökte Marholmens hotell och konferensanläggning, och fick en guidad tur i två timmar. Mycket intressant och uppskattat.

5. nov

Sikfesten 40:e gången!

 

RFF ordnar traditionsenligt sin höstfest i Baracken lördagen den 05 november klockan 19.00. Kom och njut av vår fiskbuffé med olika sorters lax, sik – och strömmingsrätter!

Festen samlade i år 73 deltagare, som lät sig väl smaka av buffén. Stämningen var hög och musiken fortsatte långt in på natten.

Glädjande var också att se att ålderskategorin 45 – 55 år vuxit ut och kommit att dominera på festen!

Musikerna Mårten, Simon, Rasmus och Fabian sparade inte på krutet utan stod på för fullt med sin fantastiska spelglädje!

10. december Luciafesten har strukits från programmet då arbeten med förbättring av akustiken pågår.

11.december Fiberanslutning:Telia kommer att hålla ett informationsmöte i Baracken söndagen den 11 december klockan 12.00-14.00. Mötet samlade ca 50 deltagare och många nya avtal skrevs mellan fastighetsägare och Telia.

God Jul och Gott Nytt År!