Bakgrundsbild
  • Hem

Bygdegårdsföreningen

I augusti 1935 startade en interimsförening med syfte att bygga en bygdegård i Mahult i Simlångsdalen. Man började planera, förhandla med entreprenörer, söka efter lämplig tomt och fundera på finansiering. Den 12 januari 1936 ombildades föreningen till Breareds bygdegårdsförening med samma styrelse och planeringen fortsatte. Den 25 mars 1937 upprättades ett entreprenadkontrakt med Janne Johansson i Böshult och Jonatan Persson Simlångsdalen i syfte att uppföra bygdegården. Man utgår från ritningar liknande Tönnersjö bygdegård, men med vissa ändringar. Kostnaden för att uppföra bygdegården är enligt kontraktet 12.448 kronor och den ska stå färdig  den 1 oktober 1937. Installation av värme och ljus uppdrogs åt Bernhard Bengtsson för en summa av 1.365 kr för värme och 740 kr för ljus.

Bygdegården invigdes sedan den 21 Augusti 1938.