Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

Om oss

Vill Du bli medlem och bidra till att bevara Bygdegården och Gummarpsbadet? Skicka e-post hit >>> eller ring 073-984 81 95.
Läs mer här >>>

Vill Du boka
samlings-/konferenslokal eller plats på vandrarhemmet? Ring vår bokningstelefon 072-230 28 31, eller skicka e-post hit >>>
Läs mer här >>> där Du också kan se när det är ledigt.

En film om vandrarhemmet.

Fullversioner av filmerna nedan kan Du beställa här >>>

En film från gårdsvandringen med Mats Persson 2010 till St. Björkeröd, Hultet, Rolstorp och Gummarpsbadet.

 

En film där Mats Persson berättar minnen och historia om Högsma.

Högsma är en gammal by i nordöstra Skåne som hade sin storhetstid från 1897 till 1982 då den svarta diabasen togs upp från ett stort dagbrott i Björkeröds berg. Numera är trakten mest känd för den vackra naturen och därmed fina möjligheter till avkoppling.

Skolan i Högsma har sedan länge varit nedlagd och 1996 var det nära att den blivit såld. Efter många diskussioner med bygdens invånare beslutades det att vi skulle ta över skolan som bygdegård och bilda Högsma Bygdeförening. I föreningen har vi ca 230 medlemmar och vår ambition är att skapa intresse för vår bygd genom att visa vår historia, men också genom att erbjuda nya möjligheter för bygdens invånare och turister.

Den nedlagda skolan i Högsma är numera ett vandrarhem med 20 sängplatser.
Lokalerna kan även hyras för konferenser, möten och andra tillställningar.

Hos oss finns det även, ridleder, Skåneleden, insjöbadplats, vedeldad bastu, Sporrakulla gård (snapphanegård) och Rotetorpet (soldattorp) och mycket mera.

Välkommen till Högsma och vår bygd.

Här kan Du läsa om föreningen >>>

Här är en artikel om föreningen i Glimåkra Hembygdsförenings årsbok 2017 >>>