Om bygden

Etelhem är en aktiv socken med flera föreningar. Förutom bygdegårdsförening finns även hembygdsförening, idrottsföreningfiberförening och rödakorskrets (Etelhem – Ardre/Ljugarn).

Hjärtstartare finns, förutom i Bygdegården, tillgänglig i f.d. Suderbagarens lokaler.

I Etelhem ligger badplatsen Sigvalde träsk med bryggor, hopptorn och en liten sandstrand. Här finns även ett motionsspår som sköts av socknens idrottsförening.

Det finns två krukmakerin belägna i socknen, Larsson & Larsson och Etelhems krukmakeri som är Gotlands äldsta krukmakeri.

Lite mer information om Etelhem och evenemang i och i närheten av socknen finns här.

En del av Etelhems filmen Eje Hardings gjorde på sjuttiotalet ” En Bygd i förvandling”