Intro image

Välkommen till Rämmens bygdegård

Den är vackert belägen i byn med utsikt över sjön Näsrämmen. På en udde i sjön kan besökarna till bygdegården också se Rämmens kyrka, som är en av Sveriges vackrast belägna kyrkor.

Rämmens bygdegårdsförening

Föreningen grundades 1953 och vi är en ideell förening med drygt 160 medlemmar. Under 2017 fick vi 26 nya medlemmar. Vi arbetar målinriktat med verksamhetsplaner innehållande en mängd olika aktiviteter för att erbjuda medlemmar och bygdens folk en attraktiv bygdegård och på så sätt hålla landsbygden levande. Bygdegården skall vara en naturlig samlingsplats för bygden och föreningen erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler för uthyrning. Vår bygdegård byggdes 1961.

Rämmens Turistbyrå - Sveriges minsta

I maj 2013 invigdes vår turistbyrå av vår landshövding Kenneth Johansson. Den är Sveriges minsta turistbyrå som har öppet från 1 maj till 30 september. Dygnet runt med självbetjäning.

Rämmen -dagarna

Det är ett samverkansprojekt i bygden med oss som projektledare. Startade 2011 i samband med Filipstads kommun firade sitt 400års jubileum. Årligen återkommande med ett brett utbud av arrangemang under två dagar, andra helgen i juli. Årets största händelse i Rämmen med 900-1000 besökare varje år.

Tillgänglighets -åtgärder

Vi har i maj 2018 beviljats statsbidrag från Boverket på 143000kr för tillgänglighetsåtgärder. I augusti installerade vi en ljudanläggning och hörselslinga och i september installerades vår nya handikapp ramp. Allt för att göra vår bygdegård tillgänglig för alla.