Välkommen som medlem!

Vi hälsar såväl gamla som nya medlemmar välkomna till vår förening. Medlemsavgiften är bara 50kr/medlem/år. Enklast betalar du direkt till vårt swish konto 123 683 8601. Saknar du swish kan du betala till vårt BG 665-0626. Ange i ditt namn meddelanderutan och att det avser medlemsavgift.

Välkommen till Rämmens bygdegård

Den är vackert belägen i byn med utsikt över sjön Näsrämmen. På en udde i sjön kan besökarna till bygdegården också se Rämmens kyrka, som är en av Sveriges vackrast belägna kyrkor.

Rämmens Turistbyrå - Sveriges minsta

I maj 2013 invigdes vår turistbyrå av vår landshövding Kenneth Johansson. Den är Sveriges minsta turistbyrå som har öppet från 1 maj till 30 september. Dygnet runt med självbetjäning. I Bygdegårdarnas Riksförbunds jubileumsbok BR 75 år finns en hel sida med om vår turistbyrå!

Rämmen -dagarna

Det är ett samverkansprojekt i bygden med oss som projektledare. Startade 2011 i samband med Filipstads kommun firade sitt 400års jubileum. Årligen återkommande med ett brett utbud av arrangemang under två dagar, andra helgen i juli. Årets största händelse i Rämmen med 900-1000 besökare varje år. År 2020 skulle vi haft vårt 10-års jubileum 11-12 juli men är inställt pga Covid pandemin och framflyttat till 17-18 juli 2021.

Tillgänglighets -åtgärder

Vi har i maj 2018 beviljats statsbidrag från Boverket på 143000kr för tillgänglighetsåtgärder. I augusti installerade vi en ljudanläggning och hörselslinga och i september installerades vår nya handikapp ramp. Allt för att göra vår bygdegård tillgänglig för alla.