Årets Rämmendagar flyttas fram till 17-18 juli 2021!

Beslut har tagits om att ställa in årets största händelse i Rämmen och flytta fram firandet av 10-års jubileumet till 2021. Oron kring corona pandemins utveckling och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förordningar ligger till grund för vårt beslut. Vi är måna om vår publik och alla ideella krafter, som är engagerade i Rämmendagarna och vill inte utsätta någon för smittorisk.

Program Rämmendagarna

Välkommen som medlem!

Vi hälsar såväl gamla som nya medlemmar välkomna till vår förening. Medlemsavgiften är bara 50kr/medlem/år. Enklast betalar du direkt till vårt swish konto 123 683 8601. Saknar du swish kan du betala till vårt BG 665-0626. Ange i ditt namn meddelanderutan och att det avser medlemsavgift.

Välkommen till Rämmens bygdegård

Den är vackert belägen i byn med utsikt över sjön Näsrämmen. På en udde i sjön kan besökarna till bygdegården också se Rämmens kyrka, som är en av Sveriges vackrast belägna kyrkor.

Rämmens Turistbyrå - Sveriges minsta

I maj 2013 invigdes vår turistbyrå av vår landshövding Kenneth Johansson. Den är Sveriges minsta turistbyrå som har öppet från 1 maj till 30 september. Dygnet runt med självbetjäning. I Bygdegårdarnas Riksförbunds jubileumsbok BR 75 år finns en hel sida med om vår turistbyrå!

Rämmen -dagarna

Det är ett samverkansprojekt i bygden med oss som projektledare. Startade 2011 i samband med Filipstads kommun firade sitt 400års jubileum. Årligen återkommande med ett brett utbud av arrangemang under två dagar, andra helgen i juli. Årets största händelse i Rämmen med 900-1000 besökare varje år. År 2020 blir det 10-års jubileum för Rämmendagarna och de äger rum 11-12 juli.

Tillgänglighets -åtgärder

Vi har i maj 2018 beviljats statsbidrag från Boverket på 143000kr för tillgänglighetsåtgärder. I augusti installerade vi en ljudanläggning och hörselslinga och i september installerades vår nya handikapp ramp. Allt för att göra vår bygdegård tillgänglig för alla.