Till Riksförbundet
Gå till distrikt
  • Hem
  • Nyheter
  • Jubileumskonsert med Klockarbröderna 8/7

Jubileumskonsert med Klockarbröderna 8/7

Klockarbröderna JubileumskonsertKlockarbröderna, Bertil Olsson och Per Filip Waldenstad, firar sina födelsedagar och bygdegårdens historia på Ornö och bjuder på musik från trakten.

Bertil Olsson fyller 85 i år, hans yngre bror Per Filip fyller 80 och båda har varit mer eller mindre professionella musiker/underhållare i sina liv och är fortfarande ytterst aktiva. De är söner till den legendariske läraren och ”Klockaren på Ornö”, Filip Olsson som var mycket viktig för öns kulturliv under ett antal decennier i mitten av 1900-talet.

Det var också just Filip Olsson som drev på för att det skulle bli just en Bygdegård och som tillsammans med Alf Sjöberg (på sin tid världsberömd film- och teaterregissör, och i någon mån Ingmar Bergmans läromästare och mentor) satte upp teaterföreställningar med Ornö-amatörer och Dramatenskådespelare i rollerna för att samla in pengar till uppförandet av Ornö Bygdegård.

Både Bertil och Per Filip debuterade just på Ornö Bygdegård som mycket unga.

Biljettpris 100kr + valfritt bidrag till Ornö Bygdegård och förköp går att göra på Ornö museum, under museets öppettider 12 – 16 alla dagar utom måndag. Antalet platser är begränsat så passa på!