Välkommen till Jörlandagårdens hemsida!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Först ett UPPROP!!!

Vad gör vi med Jörlandagården? Vill du vara med?

Tiderna förändras, nya yngre krafter behövs för att följa med i utvecklingen. Detta gäller också Jörlandagården. Det finns dels en styrelse för Jörlanda Ideella Bygdegårdsförening som förvaltar bygdegården och dels en bygdegårdsvärd som är ansiktet utåt.

Bygdegårdsvärdens sätt att jobba har varierat genom åren från att enbart svara för uthyrning av lokaler samt tillsyn så lokalen är städad och iordning till att utöver detta, vid bröllop och fester av olika slag, arrangera matlagning, dukning, servering, diskning och städning. Vissa perioder har bygdegårdsvärden också drivit kafe’ o kiosk i Jörlandagården.

Nu står Jörlandagården snart utan bygdegårdsvärd och styrelsen decimeras starkt under kommande året då många i nuvarande styrelse är till åren komna. Det behövs nya krafter med nytt tänk kring våra lokaler i Jörlandagården.

Är du kanske den som har idéer, kraft och vilja att vara med och utveckla Jörlandagården till den omtyckta knutpunkt som vi vill den skall vara för oss här i Jörlanda? Är ni kanske några stycken som ser möjligheter i bygdegården och vill engagera er i verksamheten? Då vill ni säkert veta mera - skicka i så fall ett mail till oss i styrelsen (jorlandagarden@gmail.com) eller kontakta någon av oss, vi finns i lista här på hemsidan under Om Jörlandagården – Medlemskap och Styrelse.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Återigen välkommen till Jörlandagårdens hemsida!

Jörlandagården är huset mitt i Jörlanda som finns där som samlingspunkt för bygdens folk. Där finns samlingslokaler för dig som skall ordna kalas, fest, bröllop, barnkalas, föreningsmöte, studiecirkel, kurs eller annan aktivitet. Vi erbjuder både en stor sal, ett rejält kök och både större och mindre sammanträdesrum. Jörlandagården ligger bara 100 m från hållplats för Stenungsundsexpressen och kommer du med bil finns stor parkeringsplats.

Från hösten 2021 fram till januari 2024 disponerar Jörlandaskolan de tre sammanträdesrummen i Jörlandagården varför dessa ej är tillgängliga för andra. Källarlokalen är ett utmärkt alternativ för sammanträden av olika slag med upp till 40 deltagare.

Nu i februari 2022 skymtar bättre tider. Covid-19 har tyvärr inneburit att de flesta aktiviteter varit inställda på Jörlandagården men nu hoppas vi att danskurser och annat kan komma igång igen och att uppskjutna bröllopsfester kan bli av och det nu blir både 50-, 51- och 52-årskalas på löpande band.

Jörlanda ideella bygdegårdsförenings egna aktiviteter startar den 16 mars med Årsmöte 2022. Sedan planerar vi under hösten både Kommers och Julmarknad samt Hemvändardag ihop med hembygdsföreningen och Jörlanda församling. Allt detta under förutsättning att inga restriktioner eller rekommendationer ändrar planerna. Läs vidare om dessa arrangemang under rubriken Aktiviteter. Vi gläds över att kunna hälsa er VÄLKOMNA tillbaka till Jörlandagården och det vi där kan erbjuda.

Vill du ha kontakt med oss på Jörlandagården?

Kontaktuppgifter finns längst ner på varje sida. Vill du se vilka lokaler vi har att erbjuda, gå till "LOKALER OCH BOKNING" i menyraden överst på sidan. Skall du hit på någon tillställning och inte vet vägen, gå till "HITTA OSS".

Aktiviteter

På grund av coronapandemin finns ännu ingen planering av aktiviteter på Jörlandagården för år 2021. Vi återkommer här på hemsidan så fort läget ändrat sig och aktiviteter är på gång. Naturligtvis kan Ni planera framåt och boka lokal hos oss i hopp om att det åter blir lämpligt att ordna födelsedagskalas, bröllop eller annan tillställning.

Mer om Jörlandagården.

Mer information om Jörlandagården och om Jörlanda Ideella Bygdegårdsförening och dess verksamhet får du under "OM JÖRLANDAGÅRDEN" i menyraden överst på sidan.