Aktuella filmer

”Hasse & Tage - en kärlekshistoria” Sön 8 sept kl 18:00 PREMIÄR (Svensk) Nordisk Film Hasse och Tage var komikerna som tog över den politiska debatten från politikerna och gjorde Olof Palme svarslös. Vi vet att de förenade högerspöken och anarkister i skratt med en humor som fick hela Sverige på fall. Barntillåten Sön 15 sept kl 18:00 PREMIÄR ”Downton Abbey” Universal Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film. Filmen fokuserar på familjen Crawley, en rik ägare till en det edwardianska lantgodset Downton Abbey på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Denna gång blir de överraskade av ett storslaget, kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det. Barntillåten.

Hyra bygdegården?

Styrelse

Hoverbergs bygdegårdsförening äger och driver byns bygdegård. Vi driver där bland annat Hoverbergs bio som är Bergs kommuns enda biograf. Vår största verksamhet idag är biografen. Förutom detta används lokalerna även flitigt för konferenser och lokala kulturevenemang. Hela kommunen är biografens upptagningsområde. Hoverbergs bio är idag en av landets äldsta bevarade glesbygdsbiografer. Första filmen visades här redan år 1910. 2008 beslutades att digitalisera biografen. En investering gjordes då på ca en miljon kronor. 2017 invigdes den senaste omfattande utbyggnaden och renoveringen av lokalen. Då fick också biosalongen nya stolar och lokalen en betydligt större foajé och serveringsdel samt ett modernt restaurangkök. Biografen har normalt, förutom under sommaren, visningar varje söndag. Hoverbergs bygdegård drivs uteslutande med hjälp av ideella krafter.