Vandringsleder

Information om Blidsbergs leder och spår
(information och kartor finns också uppsatta på Anslagstavlan vid Bygdegården)

Bygdegården kan erbjuda tre härliga och lätta vandringsleder. Dessa leder är märkta GUL – BLÅ – VIT.
På den BLÅ leden, när man går via GENVÄGEN, finns också 12 Tipspromenadfrågor. (läs mer under fliken tipspromenad)

GUL LED:
Leden är 6600 meter lång och markerad GUL. Start/Mål är i Påarps skog vid ”Farapass”. Leden går norrut till Humla/Gunnarp, sedan söderut via gamla järnvägen och kommer upp till korsningen där det en gång i tiden stod en arbetskur (”Kurn”) Vid ”Kurn” kommer BLÅ Led stråla samman igen för att ledas österut mot Falköpingsvägen och runt så att man kommer ut på banvallen och går västerut mot Påarp. När man kommer ut till Påarp går man norr mot Start och Mål.

BLÅ LED:
BLÅ led följer GUL led c:a 500 meter. Leden viker av åt höger och bli då BLÅ markering och går då österut mot Ljungtorp och ”Kurn” och strålar samman med GUL led. Ledens sträckning från Start/Mål vid ”Farapass” i Påarps skog är 3700 meter.
OM man tar ”GENVÄGEN” blir den 3500 meter(ORANGE) Det är också på den sträckan Tipspromenaden är utsatt.
OM man tar ”VÄNDPLANSVÄGEN 3 km” blir den 2800 meter (LJUSBLÅ )

VIT LED:
”KÖRKELEN” är den senaste leden, det är en lätt och trevlig led att gå/cykla.
Ledens sträckning från Påarps skog Start/Mål vid ”Farapass” är 6400 meter.

Om man utgår från bygdegården  får man lägga till 1100 meter till Start/Mål i Påarps skog.