Om Samhällsföreningen

Föreningens syfte

Ydrefors Samhällsförening är en ideell förening som bildades 1990 och som är medlem i Bygdegårdarnas Riksförbund sedan 2006. Föreningens syfte är att:

• Främja utvecklingen för Ydrefors samhälle.
  • Främja samarbete mellan de tre kommunerna Kinda, Ydre och Vimmerby med avseende på Ydrefors.
  • Främja alla möjligheter till boende och meningsfull
    tillvaro för alla åldrar i Ydrefors.
  • Driva, förvalta och utveckla föreningens anläggningar.

Övriga funktionärer

• Stefan Ragnar, ansvarig för idrottssektionen
  • Einar Göransson, valberedare
  • Anders Sturkell, valberedare
  • Bertil Andersson, lekmannarevisor
  • Evelina Larsdotter, lekmannarevisor (ersättare)

Arbetsgrupper

Under år 2020 prövades att införa arbetsgrupper inom föreningen. Vi kommer fortsätta med arbetsgrupper även under 2021. Detta innebär att man frivilligt anmäler sitt intresse till föreningen och meddelar vilken grupp man vill ingå in.

Inom varje grupp finns en samordnare som sammankallar gruppen då någon uppgift ska utföras. Deltagande i arbetsgrupperna bygger helt på eget intresse. Medlemskap är inte nödvändigt, men önskvärt. Det viktiga är att vi så många som möjligt hjälps åt.

Intresserad? Vänligen hör av dig till Anette Andersson via samhallsforeningen@ydrefors.se eller telefon 0703057970.

Exempel på arbetsgrupper är:

• Cafégrupp
  • Underhåll och reparation av byggnader
  • Yttre skötsel under sommaren
  • Evenemang under året
  • Marknadsföring
  • Ansvarsvecka, tillsyn av utemiljö sommartid