Intro image

Södra Råda Bygdegård

Välkommen till Södra Råda Bygdegård.

Bygdegårdsföreningen

Södra Råda bygdegård har genom åren blivit en uppskattad och naturlig samlingspunkt för alla som bor och verkar i närområdet. Här anordnas olik aktiviteter för både stora och små både ute och inne. Från början var byggnaden en IOGT lokal, men sedan många år tillbaka är huset en modern, handikappanpassad bygdegård med fullt utrustat kök. Lokalen går att hyra, se sidan boka bygdegård i menyn för mer information. Södra Råda bygdegårdsföreningen är en stabil och välmående förening, men det är inget som kommer av sig självt utan det behövs stora mängder ideella krafter och initiativ. Stort tack till alla medlemmar och besökare som på olika sätt bidrar till bygdegårdens aktiviteter och evenemang. Se nedan vad som är på gång i bygdegården just nu.

Föreläsning Södra Råda

Bengt Johansson fortsätter med sina berättelser om Södra Råda under juli. Ett samarbete med hembygdsgården och Bygdegården. Mäster Amunds kafé håller öppet. Missa inte detta!

Invigning Södra Råda

Efter flera års rekonstruktions-arbete är det den 4-6 juni 2022 dags för att öppna upp porten till den återskapade medeltida träkyrkan på Södra Råda gamla kyrkplats.

Flygbilder Södra Råda

Helgen den 2-3 juli ställer Bengt Johansson ut 150-200 flygbilder över gårdar i Södra Råda, bilder från 1960- och 70-tal, i Bygdegården. Ett samarbete med Hembygdsgården, Bygdegården och Mäster Amunds Café som håller öppet under hela utställningen. Boka gärna in 2-3 juli kl. 12-16 i kalendern.

Mäster Amunds Cafåe